Skip to main content

X.A.: Τραπεζικό ράλι δια χειρός Eurogroup

Οι τράπεζες κλέβουν την παράσταση στη σημερινή συνεδρίαση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η οποία έρχεται στον απόηχο της απόφασης του Eurogroup να εγκρίνει την εκταμίευση των σχεδόν 1 δισ. ευρώ, αλλά και της στήριξης που προσέφερε ο ESM στο σχέδιο της Αθήνας να αποπληρώσει πρόωρα μέρος των δανείων του ΔΝΤ. 

Στις 14:30 μμ ο Γενικός Δείκτης καταγράφει άνοδο της τάξης του 1,22% και υπερβαίνει τις 754 μονάδες, με την αξία των συναλλαγών να προσεγγίζει τα 27 εκατ. ευρώ. 

Ο τραπεζικός δείκτης κάνει άλμα 4,5%, καθώς το σύνολο των μελών του εξασφαλίζει σημαντικά κέρδη. Επικεφαλής της κούρσας η Τράπεζα Πειραιώς, που βλέπει τη μετοχή της να ενισχύεται περισσότερο από 12%. Ακολουθούν οι μετοχές των Attica Bank και Alpha Bank με κέρδη 6% και 5% αντίστοιχα, ενώ στο +4% βρίσκεται και ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας. Η Eurobank εμφανίζει κέρδη της τάξης του 1,2%. 

Εκτός τραπεζικού κλάδου, ξεχωρίζουν οι κλάδοι πρώτων υλών και χημικών με άνοδο της τάξης του 1,6% και 1,4% αντίστοιχα. Σε μία ένδειξη του γενικού κλίματος ευφορίας, που επκρατεί, σχεδόν το σύνολο των κλάδων κινούνται σε θετικό έδαφος. Εξαίρεση αποτελούν εκείνοι του πετρελαίου και των τροφίμων, με τις απώλειές τους όμως να είναι οριακές. 

naftemporiki.gr