Skip to main content

Πού οφείλεται το ράλι των κρυπτονομισμάτων

Μπορεί το Bitcoin να έχει κλέψει την παράσταση, με την τιμή του να σπάει ύστερα από πολύ καιρό το φράγμα των 5.000 δολαρίων, αλλά και τα υπόλοιπα κρυπτονομίσματα έχουν να επιδείξουν ένα εντυπωσιακό ράλι. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα τι είναι αυτό που έδωσε τόση ώθηση στα ψηφιακά νομίσματα που το 2017 προκάλεσαν φρενίτιδα στους επενδυτές και πέρυσι τους τρόμαξαν με αποτέλεσμα να χάσουν περί το 80% της αξίας τους.

Μία πρωταπριλιάτικη είδηση έδωσε το έναυσμα για το ράλι. Ωστόσο αυτό συνεχίζεται δύο ημέρες μετά την αποκάλυψη ότι ήταν απλά ένα αστείο. Σύμφωνα με στοιχεία της Coindesk, που δημοσιεύει το CNBC, το Εthereum έχει ενισχυθεί σε 24 ώρες κατά 12,46% στα 166,66 δολάρια. Το XRP του Ripple παρουσιάζει επίσης άνοδο 6,55% στα 0,346 δολάρια. Πρόκειται για τα εικονικά νομίσματα με την δεύτερη και τρίτη υψηλότερη κεφαλαιοποίηση μετά το Bticoin. 

Όπως προκύπτει από στοιχεία της Coinmarketcap έχουν γίνει συναλλαγές άνω των 84 δισ. δολαρίων στην αγορά των κρυπτονομισμάτων τις τελευταίες 24 ώρες, κατά τις οποίες το Bticoin ξεπέρασε προς στιγμήν τα 5.000 δολάρια.

Σύμφωνα με ειδικό που μίλησε στο CNBC ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν στο ράλι ενδεχομένως να είναι η πληροφορία του Reuters για έναν ιδιώτη, που αγόρασε κρυπτονομίσματα αξίας 100 εκατ. δολαρίων σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Δεδομένου του εξαιρετικά περιορισμένου όγκου συναλλαγών που καταγραφόταν το τελευταίο διάστημα, η κίνηση ακόμη και ενός trader θα μπορούσε να πυροδοτήσει έντονη διακύμανση στην τιμή. 

Παράλληλα η γενικότερη ευφορία που επικρατεί στις αγορές, με μετοχές και ομόλογα να ανεβαίνουν, παρά την έντονη αβεβαιότητα, φαίνεται να αναζωπυρώνει το ενδιαφέρον και για εναλλακτικές επενδύσεις. Τα κρυπτονομίσματα μετά την περσινή αιμορραγία είναι πλέον «φθηνή» επιλογή. 

naftemporiki.gr