Skip to main content

JP Morgan: Στα 146.000 δολάρια, θα μπορούσε να φθάσει το bitcoin μακροπρόθεσμα

Η τιμή του Bitcoin θα μπορούσε μακροπρόθεσμα να φτάσει τα 146.000 δολάρια αναφέρει σε σημείωμά της η JP Morgan, καθώς το κρυπτονόμισμα ανταγωνίζεται τον χρυσό στην «κούρσα» των επενδύσεων.

«Ο ανταγωνισμός του Bitcoin με τον χρυσό έχει ήδη ξεκινήσει στο μυαλό μας» γράφουν οι οικονομολόγοι της επενδυτικής τράπεζας, επισημαίνοντας ότι οι επενδύσεις σε χρυσό έχουν μειωθεί κατά 7 δισ. δολάρια.

Ωστόσο, η σύγκλιση των μεταβλητών του bitcoin και του χρυσού είναι μια «πολυετής διαδικασία» και υποδηλώνει ότι ο στόχος των $ 146.000 είναι μακροπρόθεσμος στόχος. 

«Η [τρέχουσα] κεφαλαιοποίηση της αγοράς περίπου 575 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα πρέπει να αυξηθεί κατά 4,6 φορές – για μια θεωρητική τιμή bitcoin 146.000 δολαρίων – για να αντιστοιχεί στη συνολική επένδυση του ιδιωτικού τομέα σε χρυσό μέσω κεφαλαίων ή ράβδων και νομισμάτων» αναφέρεται συγκεκριμενα.

Το Bitcoin θεωρείται ανθεκτικό στις πληθωριστικές πιέσεις την ώρα που οι κυβερνήσεις ρίχνουν δισεκατομμύρια στην οικονομία για ανάκαμψη από την πανδημική κρίση.

Υπενθυμίζεται ότι χάρη και στην πτωτική πορεία του δολαρίου, η τιμή του Bitcoin τριπλασιάστηκε τους τελευταίους έξι μήνες και έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 34.800 δολαρίων στις 2 Ιανουαρίου.« 

Το Bitcoin είναι πιθανό να ξεπεράσει τον χρυσό καθώς η γενιά του 2000, η οποία είναι πιο δεκτική στην ιδέα του «ψηφιακού χρυσού», αναλαμβάνει μεγαλύτερο κομμάτι της επενδυτικής αγοράς, λέει η JP Morgan.

Πάντως ενώ η κοινότητα κρυπτογράφησης αναμένει ότι το ράλι θα συνεχιστεί, η JPMorgan βλέπει σημάδια «κερδοσκοπικής μανίας» και πιστεύει ότι περαιτέρω άνοδος της τιμής της στα 50.000 – 100.000 δολάρια ενδέχεται να μην είναι βιώσιμα στο εγγύς μέλλον.