Skip to main content

Υπόθεση Γκοσν: Πληροφορίες και για νέα δίωξη στην Ιαπωνία

Στοιχεία για νέα δίωξη κατά του πρώην προέδρου της Nissan, Κάρλος Γκοσν, συγκεντρώνουν οι εισαγγελικές αρχές της Ιαπωνίας, σύμφωνα με δημοσίευμα ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της ρεπορτάζ η Yomiuri οι εισαγγελείς ερευνούν καταγγελίες για ύποπτες πληρωμές, που πραγματοποίησε η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία επί προεδρίας Γκοσν σε έναν συνεργάτη στο Ομάν. 

Οι εισαγγελικές αρχές του Τόκιο βρίσκονται σε συζητήσεις με το Ανώτατο Δημόσιο Γραφείο Εισαγγελέων και αναμένεται να λάβουν σύντομα μία απόφαση για το εάν θα ασκηθεί και νέα δίωξη κατά του Γκοσν, επισημαίνεται στο ρεπορτάζ, που επικαλείται πηγές με άμεση γνώση του θέματος. 

Εκπρόσωπος των εισαγγελικών αρχών του Τόκιο πάντως δήλωσε στο Reuters ότι δεν γνωρίζει να βρίσκεται σε εξέλιξη νέα έρευνα. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάρλος Γκοσν είχε συλληφθεί τον περασμένο Νοέμβριο κατηγορούμενος ότι επί πέντε έτη δήλωνε στην εφορία λιγότερα χρήματα από όσα ελάμβανε, αλλά και ότι επί σειρά ετών επιδόθηκε σε διάφορες οικονομικές παρατυπίες. Έχει αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters