Skip to main content

Ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου «Αριστοτέλη» για τη νέα σύμβαση με την «Ελληνικός Χρυσός»

Ασαφή σημεία, «που χρήζουν σημαντικής βελτίωσης και εξειδίκευσης» εντόπισε το δημοτικό συμβούλιο του Αριστοτέλη στη νέα υπό κύρωση σύμβαση του ελληνικού Δημοσίου με την «Ελληνικός Χρυσός ΑΕ», όπως επισημαίνεται και σε σχετικό ψήφισμα.

Το ψήφισμα υιοθετήθηκε κατά πλειοψηφία, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου μέσω τηλεδιάσκεψης,στην οποία συμμετείχαν -μεταξύ άλλων- ο υπουργός Περιβάλλοντος, Κώστας Σκρέκας, η αρμόδια γενική γραμματέας, Αλεξάνδρα Σδούκου, καθώς και ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της “Ελληνικός Χρυσός Α.Ε.”, Χρήστος Μπαλάσκας και Δημήτρης Δημητριάδης αντίστοιχα.

Ο δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος, επισήμανε ότι η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου «αποτελεί ιστορική αφετηρία στοχευμένων διεκδικήσεων υπέρ του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας για διασφάλιση των θετικών σημείων της νέας σύμβασης, με ταυτόχρονη βελτίωση των αρνητικών και ασαφών σημείων, ενόψει μάλιστα της νέας διαβούλευσης για την Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων υλοποίησης του επενδυτικού σχεδίου της “Ελληνικός Χρυσός”».

Ο διευθύνων σύμβουλος της «Ελληνικός Χρυσός», Δ.Δημητριάδης, στην τοποθέτησή του επισήμανε «τη δέσμευση της εταιρείας στη μακροπρόθεσμη ευημερία της τοπικής κοινωνίας». Υπενθύμισε πως με τη νέα συμφωνία παρατείνεται η διάρκεια ζωής των μεταλλείων κατά τουλάχιστον μια επταετία, ενώ προστίθενται «1.400 καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας -με προτεραιότητα πάντα στο εργατικό δυναμικό του Δήμου Αριστοτέλη- στους 1.650 εργαζόμενους που ήδη απασχολούνται στα μεταλλεία. Συνολικά στην πλήρη ανάπτυξη, σύμφωνα με τον κ Δημητριάδη όπως την προβλέπει το νέο επενδυτικό σχέδιο, δημιουργούνται 3.000 άμεσες θέσεις εργασίας», που αν συνυπολογιστουν οι έμμεσες φτάνουν τις 5.000.