Skip to main content

Αγορές: Εντυπωσιακή άνοδος στην Ασία- Τη σκυτάλη ετοιμάζεται να πάρει η Ευρώπη

Οι επενδυτές στην Ασία πήραν τη σκυτάλη το πρωί της Τετάρτης από εκείνους στις ΗΠΑ, που είχαν οδηγήσει τον Dow Jones στην πλέον θεαματική άνοδο από το 1933. Ένα θεαματικό ράλι βρίσκεται σε εξέλιξη και αναμένεται να έχει συνέχεια στην Ευρώπη, όπου χθες οι μετοχές είχαν επίσης την καλύτερη συνεδρίασή τους εδώ και 12 χρόνια. . 

Λίγο πριν τις 09:00 ώρα Ελλάδος, ο Nikkei στο Τόκιο κάνει άλμα 8%. Ο Hang Seng στο Χονγκ Κονγκ εξασφαλίζει κέρδη 3,5% και ο Σύνθετος Δείκτη στη Σανγκάη είναι στο +2,5%. Ανάκαμψη 1,5% για τον BSE Sensex στο Μουμπάι. 

Στο Σίδνεϊ που ακολουθεί τις ασιατικές αγορές, ο S&P ASX κάνει άλμα 5,5%. 

Τα futures των ευρωπαϊκών μετοχών δείχνουν ότι και στη Γηραιά Ήπειρο θα επικρατήσουν ανοδικές τάσεις, μετά το χθεσινό άλμα του Europe Stoxx 600 κατά 8%. 

Τονωτική ένεση στο ηθικό των επενδυτών έδωσε η είδηση ότι επετεύχθη επιτέλους συμβιβασμός στις ΗΠΑ επί ενός σχεδίου στήριξης της οικονομίας ύψους 2 τρισ. δολαρίων. Η Γερουσία εκτιμάται ότι θα το ψηφίσει εντός της ημέρας και θα ακολουθήσει ψηφοφορία στη Βουλή των Αντιπροσώπων πριν το υπογράψει σε νόμο ο Ντόναλντ Τραμπ. 

naftemporiki.gr