Skip to main content

Σφυροκόπημα δίχως τέλος για μετοχές και νομίσματα Ασίας- Ευρώπης

Το αποθεματικό νόμισμα του κόσμου, το αμερικανικό δολάριο, βλέπει την ισοτιμία του απέναντι στους μεγάλους ανταγωνιστές του στην αγορά συναλλάγματος να εκτινάσσεται σε άνευ προηγουμένου επίπεδα, καθώς οι επενδυτές προχωρούν σε sell off όλων των άλλων στοιχείων ενεργητικού εν μέσω φόβων για μία παρατεταμένη περίοδο σοβαρών συμπτωμάτων στην οικονομία από την επιδημία του Covid-19.Η εξέλιξη αυτή είναι ακόμη ένας ισχυρός πονοκέφαλος για την παγκόσμια οικονομία. 

O Δείκτης  Bloomberg Dollar Spot Index ενισχύεται έως και 1% σε ιστορικά υψηλά επίπεδα σύμφωνα με το Bloomberg. To δολάριο Αυτραλίας κάνει βουτιά 4,6% στα 55,10 αμερικανικά σεντ, τα πιο αδύναμα επίπεδα από το 2002. Το κορεατικό γουόν καταγράφει επίσης απώλειες άνω του 4%. Πτώση 0,5% για τη στερλίνα στα 1,1559 δολάρια. Ευρώ και γεν ανακάμπτουν ελαφρά σήμερα, αλλά κινόυνται και αυτά σε χαμηλά επίπεδα, έχοντας δεχθεί σφυροκόπημα τις προηγούμενες ημέρες. 

Στις αγορές μετοχών εν τω μεταξύ η αιμορραγία δεν λέει να σταματήσει. Ο Nikkei 225 στο Τόκιο υποχωρεί 1,04%. Στο Χονγκ Κονγκ o Hang Seng καταγράφει πτώση 1,97%, ενώ περιορισμένες (0,37%) είναι οι απώλειες για τον Σύνθετο Δείκτη του χρηματιστηρίου της Σαγκάης. Νέα βουτιά 3,2% για τον ινδικό BSE Sensex, όπως και για τον S&P/ASX στο Σίντνεϊ, που υποχωρεί 3,44%. 

naftemporiki.gr