Skip to main content

Oι επενδυτές αναζητούν τη λάμψη του χρυσού

Άλμα για τον χρυσό μέσα στο γενικότερο κλίμα πανικού, με τιμές τιμές του πολυτίμου μετάλλου να ενισχύονται πάνω από 45 δολάρια, αφότου η FED μείωσε το βασικό επιτόκιο κατά μία ολόκληρη ποσοστιαία μονάδα, σχεδόν στο μηδέν, σε μια κίνηση που οδήγησε σε ελεύθερη πτώση τα futures μετοχών στο αμερικανικό χρηματιστήριο, σε μια ένδειξη ότι και αυτή η εβδομάδα θα είναι για γερά νεύρα, καθώς οι αγορές προετοιμάζονται για ακόμη περισσότερες κινήσεις νομισματικής χαλάρωσης από τις κεντρικές τράπεζες ανά τον κόσμο. 

Ο χρυσός έκανε άλμα 3%, καθώς η FED αιφνιδίασε με ακόμη μία απροειδοποίητη και γενναία μείωση επιτοκίων, ώστε να θωρακίσει την αμερικανική οικονομία από τον αντίκτυπο του κορωνοϊού. Οι τιμές είχαν σημειώσει τη μεγαλύτερη πτώση από το 1983 την προηγούμενη εβδομάδα. 

Τα χαμηλότερα επιτόκια ενισχύουν τη λάμψη του χρυσού, που δεν δεν προσφέρει τόκο. Ο πρόεδρος της FED, Τζερόμ Πάουελ, κάλεσε τους αξιωματούχους να κάνουν ό,τι μπορούν για τη στήριξη της οικονομίας, ενώ επανέλαβε την αντίθεσή του στα αρνητικά επιτόκια. 

Η τιμή του χρυσού «αναρριχήθηκε» έως και τα 1.575,47 δολάρια ανά ουγκιά. Κέρδη 3% και για το ασήμι.

naftemporiki.gr