Skip to main content

Καταργεί 4.000 θέσεις εργασίας η Standard Chartered

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την πρόθεσή της να καταργήσει περί τις 4.000 θέσεις εργασίας παγκοσμίως στο τμήμα λιανικής τραπεζικής και να τερματίσει τον κύριο όγκο εργασιών του τμήματος συναλλαγών επί μετοχών ανακοίνωσε η Standard Chartered.

Ο διευθύνων σύμβουλος της βρετανικής τράπεζας Πίτερ Σαντς υποστήριξε ότι το τμήμα συναλλαγών μετοχών δεν παρουσίασε τα αναμενόμενα αποτελέσματα και κρίθηκε αναγκαίος ο τερματισμός των λειτουργιών του.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι περίπου 200 θέσεις εργασίας θα χαθούν στην Ασία από αυτή την απόφαση της τράπεζας.

Στον τραπεζικό κλάδο, η Standard Chartered έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα περικόψει 2.000 εργασίας, ενώ γνωστοποίησε ότι εντός του 2015 θα προχωρήσει σε ακόμη 2.000 απολύσεις.

Οι αποδεσμεύσεις αντιστοιχούν στο 5% των 86.000 εργαζομένων που απασχολεί παγκοσμίως η τράπεζα.
 

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.