Ισχυρές απώλειες καταγράφει σήμερα το ευρώ, φτάνοντας στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 12 ετών, καθώς η αγορά συνεχίζει να τιμολογεί την έναρξη του προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Ειδικότερα, στις 12:59, το ευρώ κινείται με απώλειες 0,82% στα 1,0763 δολάρια, ενώ έναντι του γιεν είναι στο -0,44% στα 130,85 γιεν/ευρώ.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το πρακτορείο Reuters, η πλειονότητα των αναλυτών εκτιμά ότι το ένα δολάριο θα αξίζει όσο ένα ευρώ το 2016 ή το 2017. Αυτό δείχνει ότι η έκταση του προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων της ΕΚΤ θα είναι μεγάλη, αυξάνοντας σημαντικά την ποσότητα χρήματος στην αγορά.
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












