Skip to main content

Η IBM ανακοίνωσε θετικά οικονομικά αποτελέσματα αλλά προχωρά σε μαζικές απολύσεις

Παρά τα μεγάλα έσοδα και καθαρά κέρδη η κολοσσός των ηλεκτρονικών υπολογιστών ανακοίνωσε χιλιάδες απολύσεις.

Ένα μόλις 24ωρο μετά την ανακοίνωση της Microsoft για τα θετικά αποτελέσματα του τελευταίου οικονομικού τριμήνου του 2022 και ταυτόχρονα την απόφαση για απόλυση 12 χιλιάδων εργαζομένων ένας άλλος κολοσσός της βιομηχανίας της τεχνολογίας η IBM ακολουθεί τον ίδιο ακριβώς δρόμο ανακοινώνοντας θετικά οικονομικά αποτελέσματα που συνοδεύονται όμως από απολύσεις.

Η αμερικανική εταιρεία που αποτελεί τη μεγάλη παραδοσιακή παγκόσμια δύναμη στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών ανέφερε ότι τα τριμηνιαία έσοδα της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών, λόγω της υψηλότερης από την αναμενόμενη ανάπτυξη στους τομείς λογισμικού και υποδομών της εταιρείας. Tα έσοδα της εταιρείας ανήλθαν σε 16,69 δισεκατομμύρια δολάρια, έναντι 16,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων όπως αναμενόταν από τους αναλυτές. Οι αναλυτές περίμεναν ότι τα συνολικά έσοδα της IBM θα μειώνονταν για πρώτη φορά μετά από δύο χρόνια, αλλά τελικά ήταν σταθερά ενώ τα καθαρά κέρδη αυξήθηκαν 16% σε σχέση με το αντίστοιχο οικονομικό τρίμηνο της προηγούμενης χρονιάς και ανήλθαν στα 2,71 δισεκατομμύρια δολάρια.

Όμως η IBM ακολουθώντας το σύνολο των εταιρειών του τεχνολογικού κλάδου και ειδικά των μεγαλύτερων εξ αυτών αποφάσισε να προχωρήσει σε μαζικές απολύσεις. Το CNBC και το Bloomberg κάνουν λόγο για ένα αριθμό απολύσεων που θα αγγίξει τις τέσσερις χιλιάδες που αποτελεί το 1,5% του εργατικού δυναμικού της IBM.

Naftemporiki.gr