Skip to main content

EΣΕΕ: Αρνητική η αποτίμηση των χειμερινών εκπτώσεων

Αρνητικά αποτιμά ο κόσμος του λιανεμπορίου τις φετινές χειμερινές εκπτώσεις, καθώς το 77% δήλωσε ότι ο τζίρος του ήταν μικρότερος έναντι του 2015.

Σύμφωνα με έρευνα του ΙΝΕΜΥ – ΕΣΕΕ για τις χειμερινές εκπτώσεις του 2016, μόλις το 2% των επιχειρήσεων εμφάνισε μεγαλύτερο τζίρο, ενώ το 21% δήλωσε ότι οι πωλήσεις παρέμειναν στα ίδια επίπεδα.

Το 42% των επιχειρήσεων πρόσφερε εκπτώσεις της τάξης του 21% – 40% ενώ το 27% διέθεσε τα προϊόντα του με έκπτωση άνω του 40%.

Σχετικά με τη λειτουργία των καταστημάτων την Κυριακή, 17 Ιανουαρίου, το 87% των επιχειρήσεων εκτίμησε ότι δεν επηρέασε το συνολικό τζίρο της εκπτωτικής περιόδου.

Τα στοιχεία της EΣΕΕ καταδεικνύουν ότι η ανάγκη πρόσθετου προσωπικού, κατά την κυριακάτικη λειτουργία, καλύφθηκε σε ποσοστό 78% από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, ενώ το 19% δήλωσε ότι προέβη στην επέκταση του ωραρίου των υπαρχόντων υπαλλήλων. Μόλις το 3% προχώρησε στην πρόσληψη επιπλέον προσωπικού.

Tέλος, το 52% παραδέχθηκε ότι η κυριακάτικη λειτουργία επιβάρυνε το λειτουργικό κόστος της επιχείρησης, ενώ το 78% δήλωσε ότι δεν έχει συμβάλλει στην αύξηση της επισκεψιμότητας του καταστήματος.