Skip to main content

ISOMAT: Σταθερή ανάπτυξη, συνεχείς επενδύσεις, εξωστρέφεια και έμφαση στη βιωσιμότητα

 Οι εγκαταστάσεις της ISOMAT στον Αγ. Αθανάσιο Θεσσαλονίκης.

Sponsored Content

Ο Όμιλος  ISOMAT αναπτύσσεται και εξελίσσεται τα τελευταία χρόνια μέσα από στοχευμένες κινήσεις αλλά και επενδύσεις. Απασχολεί 542 εργαζόμενους σε Ελλάδα και εξωτερικό και το 2021 αύξησε ακόμα περισσότερο τα οικονομικά του μεγέθη, συγκεκριμένα κατά 18,2% σε σχέση με το 2020, φτάνοντας τα 88,17 εκατομμύρια ευρώ.

Φέτος συνεχίζει την αναπτυξιακή του διαδρομή με την εκτίμηση ότι ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του Ομίλου για το 2022 θα ξεπεράσει τα 100 εκ. ευρώ.

Ο Όμιλος επιδεικνύει έντονη εξωστρέφεια με τις πωλήσεις εκτός Ελλάδος να αντιστοιχούν περίπου στο 50% του κύκλου εργασιών του.

Επίσης, στην εγχώρια αγορά η ISOMAT αναπτύσεται με διψήφιο ποσοστό. Είναι χαρακτηριστικό ότι το 2021 αύξησε τον κύκλο εργασιών της κατά 21% στην Ελλάδα σε σύγκριση με το 2020.

Στον τομέα των επενδύσεων, κατά την τελευταία τετραετία, υλοποίησε επενδυτικό πλάνο συνολικού προϋπολογισμού 20,5 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ επίκεινται νέες επενδύσεις κατά το προσεχές χρονικό διάστημα. Η μητρική εταιρεία στην Ελλάδα πραγματοποίησε επενδυτικές δαπάνες 10 εκατομμυρίων ευρώ με την προσθήκη νέων γραμμών παραγωγής, μηχανολογικού και τεχνολογικού εξοπλισμού, την επέκταση των αποθηκευτικών της εγκαταστάσεων και την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών πάνελ ισχύος 1ΜW, με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας και τη μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη επενδύσεις 8,9 εκατομμυρίων ευρώ και επίκειται η έγκριση του νέου αναπτυξιακού προγράμματος συνολικού ύψους 12 εκατομμυρίων ευρώ.

Εκτός Ελλάδας, και συγκεκριμένα στην παραγωγική θυγατρική του Ομίλου στη Σερβία πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις ύψους  4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων και την προσθήκη μηχανολογικού εξοπλισμού.

Σε ό,τι αφορά την παραγωγική θυγατρική της Ρουμανίας, οι επενδύσεις ανήλθαν στα 5,6 εκατομμύρια ευρώ με αντικείμενο την επέκταση των κτιριακών εγκαταστάσεων, τη δημιουργία νέας γραμμής παραγωγής κονιαμάτων και τη βελτιστοποίηση της παραγωγής χρωμάτων. Σε εξέλιξη βρίσκονται και επιπλέον επενδύσεις 600 χιλιάδων ευρώ στη συγκεκριμένη θυγατρική.

Αντίστοιχα, στην εμπορική θυγατρική του Ομίλου στη Βουλγαρία πραγματοποιήθηκαν επενδύσεις 400 χιλιάδων ευρώ για την αναβάθμιση των κτιριακών εγκαταστάσεων. Ο Όμιλος ISOMAT δραστηριοποιείται ενεργά και μέσω των υπόλοιπων τεσσάρων εμπορικών θυγατρικών του που βρίσκονται στη Γερμανία, τη Σλοβενία, τη Ρωσία και την Τουρκία.

Η ISOMAT έχει θέσει τη βιωσιμότητα στρατηγική της προτεραιότητα. Η βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί πρωταρχικό της στόχο σε όλο το φάσμα της παραγωγικής διαδικασίας που ακολουθεί, στα τελικά προϊόντα που αναπτύσσει και διαθέτει στην αγορά έως και τις δράσεις στις οποίες συμμετέχει.

Κατά τη διάρκεια του 2021 η ISOMAT ολοκλήρωσε τον πρώτο της διετή απολογισμό ESG και την πρώτη της έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας για τα έτη 2019-2020. Σε εξέλιξη βρίσκεται η κατάρτιση του δεύτερου διετούς απολογισμού για τα έτη 2021-2022, που αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του 2023.

Επιπλέον, η ISOMAT από τον Μάιο του 2022  συμμετέχει στην περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα “In the Loop” υποστηρίζοντας με μία ακόμα δράση την κυκλική οικονομία. Η πλατφόρμα “In the Loop” αποτελεί μια πρωτοβουλία του ομίλου Πλαστικά Θράκης, ο οποίος σχεδιάζει εξειδικευμένα συστήματα ανακύκλωσης κλειστού κύκλου, κλείνοντας έτσι τον κύκλο ζωής του πλαστικού. Η ISOMAT αναλαμβάνει τη συστηματική συλλογή πλαστικών απορριμμάτων, τα διοχετεύει στην πλατφόρμα “In the Loop”, ώστε μέσα από την αναβαθμιστική ανακύκλωση τους να παραχθούν νέα βιώσιμα προϊόντα. Μέσα από αυτή τη διαδικασία εως σήμερα έχουν επιστραφεί 8 τόνοι πλαστικού.

Επιπροσθέτως, στα πλαίσια της δέσμευσής της για συνεχή μείωση του περιβαλλοντικού της αποτυπώματος, η ISOMAT είναι η πρώτη ελληνική εταιρεία που διαθέτει EPDs (Environmental Product Declarations) για μια τόσο ευρεία γκάμα υλικών και ολοκληρωμένων συστημάτων για κάθε κατασκευαστική ανάγκη. Το EPD αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων ενός προϊόντος που προκύπτουν καθ’ όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής του. Επιλέγοντας υλικά που διαθέτουν EPDs, εξασφαλίζεται ο περιορισμός του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των κατασκευών και για τον λόγο αυτό συμμετέχουν στα συστήματα περιβαλλοντικών πιστοποιήσεων όπως LEED, BREEAM κ.ά.

Οι εγκαταστάσεις Αθηνών της ISOMAT.