Skip to main content

Ο Έλον Μασκ θέλει να απολύσει τους μισούς υπαλλήλους του Twitter

Μετά την εξαγορά του Twitter ο Έλον Μασκ θέλει να επαναφέρει οικονομικά την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης  σε «καλό δρόμο» καθώς έχει πολλά χρέη και ποτέ δεν ήταν πραγματικά κερδοφόρα.

Μετά την εξαγορά του Twitter ο Έλον Μασκ θέλει να επαναφέρει οικονομικά την εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης  σε «καλό δρόμο» καθώς έχει πολλά χρέη και ποτέ δεν ήταν πραγματικά κερδοφόρα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Έλον Μασκ σχεδιάζει να περικόψει περισσότερες από τις μισές από τις 7.000 θέσεις εργασίας στο Twitter. «Περίπου 3.700 εργαζόμενοι πρόκειται να απολυθούν», αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg, επικαλούμενο πηγές που γνωρίζουν το θέμα.

Ο Μασκ αναμένεται μάλιστα ότι θα ενημερώσει αύριο όλους όσοι πρόκειται να απολυθούν. Ο Μασκ προηγουμένως είχε διαψεύσει αναφορά της Washington Post ότι σκοπεύει να απολύσει υπαλλήλους του Twitter πριν από την 1η Νοεμβρίου για να αποφύγει τις πληρωμές δικαιωμάτων που οφείλονται εκείνη την ημέρα. Το Twitter αρνήθηκε αρχικά να σχολιάσει.

Από την αρχή του έτους, το Twitter αναζητά ευκαιρίες για εξοικονόμηση πόρων λόγω του γενικότερου δυσχερούς οικονομικού περιβάλλοντος. Οι προσλήψεις επιβραδύνθηκαν σημαντικά το δεύτερο τρίμηνο, καθώς οι εταιρείες μέσων κοινωνικής δικτύωσης αντιμετωπίζουν μείωση των διαφημιστικών εσόδων εφέτος, λόγω των φόβων για ύφεση αλλά και τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία

Χρέος 13 δισ. δολαρίων

Μετά την εξαγορά του Μασκ, το Twitter έχει δημιουργήσει χρέος 13 δισεκατομμυρίων δολαρίων, το οποίο σύμφωνα με τους αναλυτές θα αυξήσει την πίεση για μείωση του κόστους και αύξηση των εσόδων. Οι αναλυτές εκτιμούν, με βάση τους όρους που είχαν οριστεί προηγουμένως σε έγγραφα που σχετίζονται με τη συναλλαγή, ότι το Twitter θα πρέπει να πληρώσει περισσότερα από 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, για πληρωμές τόκων, σε σύγκριση με περίπου 51 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι. Το Twitter έχει κατά μέσο όρο περίπου 700 εκατομμύρια δολάρια σε ετήσια κέρδη προ φόρων και  αποσβέσεων τα τελευταία πέντε χρόνια.

naftemporiki.gr