Skip to main content

Sainsbury: 18.000 άτομα έκτακτο προσωπικό για τα Χριστούγεννα

Shutterstock

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Sainsbury προσλαμβάνει 18.000 άτομα ως έκτακτο προσωπικό για να βοηθήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την περίοδο αιχμής.

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η Sainsbury προσλαμβάνει 18.000 άτομα ως έκτακτο προσωπικό για να βοηθήσει τη δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ του Ηνωμένου Βασιλείου κατά την πολυάσχολη αυτή περίοδο.

Οι εργαζόμενοι θα εργάζονται με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μεταξύ τριών και 12 εβδομάδων έως τις 7 Ιανουαρίου.

Περίπου 15.000 θέσεις εργασίας θα αφορούν το Sainsbury, άλλες 2.000 τη γενική λιανική Argos. Περίπου 1.000 θα απασχοληθούν στον τομέα της εφοδιαστικής. Το έκτακτο προσωπικό θα λάβει εκπτωτικές κάρτες και δωρεάν φαγητό κατά τη διάρκεια των βαρδιών του για πρώτη φορά.

«Με περισσότερους πελάτες να επιστρέφουν για να κάνουν περισσότερα από τα ψώνια τους στο κατάστημα, αυτή η επένδυση στην υπηρεσία θα εξασφαλίσει ότι οι πελάτες μπορούν να βρουν ό,τι χρειάζονται για να γιορτάσουν φέτος», δήλωσε η Άντζι Ρίσλεϊ, διευθύντρια ανθρώπινου δυναμικού στο Sainsbury.

Η αλυσίδα σούπερ μάρκετ δεν είναι η μόνη που επιδιώκει να αυξήσει τον αριθμό των εργαζομένων κατά την περίοδο των Χριστουγέννων. Ο υπεύθυνος πολυκαταστημάτων του Ηνωμένου Βασιλείου John Lewis Partnership προσλαμβάνει περισσότερους από 10.000 προσωρινούς εργαζομένους και η Domino’s Pizza επιδιώκει να καλύψει περισσότερες από 10.000 θέσεις, εν μέρει για να αξιοποιήσει στο έπακρο το Παγκόσμιο Κύπελλο FIFA, το οποίο ξεκινά αυτόν τον μήνα στο Κατάρ.

Πηγή: Bloomberg