Skip to main content

«Οι Βρετανοί “αναπόφευκτα” θα πληρώσουν περισσότερους φόρους»

Stefan Rousseau/Pool via REUTERS

Είναι «αναπόφευκτο» ότι όλοι θα χρειαστεί να συνεισφέρουν περισσότερο για να διορθωθεί το «τρομερό» κενό στα οικονομικά της Βρετανίας, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών μετά τη συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Ρίσι Σουνάκ και του υπουργού Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ.

Όλοι οι Βρετανοί θα πρέπει να πληρώσουν περισσότερους φόρους τα επόμενα χρόνια για να διορθώσουν τη δημοσιονομική «μαύρη τρύπα» του Ηνωμένου Βασιλείου, δήλωσε τη Δευτέρα η βρετανική κυβέρνηση, μετά από συνάντηση μεταξύ του πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ και του υπουργού Οικονομικών Τζέρεμι Χαντ.

Είναι «αναπόφευκτο» ότι όλοι θα χρειαστεί να συνεισφέρουν περισσότερο για να διορθωθεί το «τρομερό» κενό στα οικονομικά της Βρετανίας, δήλωσε το Υπουργείο Οικονομικών μετά τη συνάντηση μεταξύ Σούνακ και Χαντ. «Ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Οικονομικών συμφώνησαν ότι χρειάζονται σκληρές αποφάσεις για τις αυξήσεις φόρων, καθώς και για τις δαπάνες».

Έτσι κι αλλιώς ο κ. Σούνακ, υπουργός Οικονομικών και ο ίδιος στην κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον, ακόμη και κατά την προεκλογική κούρσα του καλοκαιριού, τάχθηκε κατά της απότομης μείωσης των φόρων, κάτι που επανέλαβε και τώρα «τουλάχιστον μέχρι να ελεγχθεί ο πληθωρισμός».

Το νέο δημοσιονομικό σχέδιο που αναμενόταν να ανακοινώσει ο υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας, Τζέρεμι Χαντ, σήμερα 31 Οκτωβρίου πήρε μικρή παράταση.

Το σχέδιο θα ανακοινωθεί στις 17 Νοεμβρίου μετά από απόφαση του Ρίσι Σούνακ  σε μια προσπάθεια να εξασφαλίσει περισσότερο χρόνο στον ΥΠΟΙΚ για να λάβει τις «σωστές αποφάσεις» σχετικά με τη διαχείριση της βρετανικής οικονομίας.