Skip to main content

Χρ. Σταϊκούρας: Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3

Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3, όπως ξεκαθάρισε σήμερα το πρωί ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, παίρνοντας αποστάσεις από τη σχετική συζήτηση που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες.

«Δεν έχει τεθεί θέμα για Fuel Pass 3. Ισχύουν τα μέτρα της Θεσσαλονίκης, από τα οποία έχει υλοποιηθεί η επιδότηση», είπε ο υπουργός Οικονομικών μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Όπως τόνισε, ενώ δεν έχουν υλοποιηθεί τα μέτρα συζητάμε για νέες παροχές.

«Δεν ισχυρίζομαι ότι δεν μπορεί να υπάρξουν μελλοντικά νέες παρεμβάσεις, αλλά δεν μπορούμε να μιλάμε κάθε εβδομάδα για νέες παρεμβάσεις. Εχουμε δώσει περισσότερα από κάθε άλλο κράτος, έχουμε πρωτογενές έλλειμα και ουσιαστικά μας λένε αυξήστε το έλλειμα. Εκτιμάμε ότι θα τρέξουμε με έλλειμα 1,7%», ανέφερε ο υπουργός.

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να γίνει μείωση των φόρων οριζόντια, γιατί σύμφωνα με το Eurogroup οι μειώσεις πρέπει να είναι στοχευμένες. Δήλωσε μάλιστα ότι η οριζόντια μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης έχει τεράστιο δημοσιονομικό κόστος, ύψους 1 δισ, ευρώ, το οποίο «δεν το αντέχουμε».