Skip to main content

Ξαφνικό ράλι στη στερλίνα – Θα πάρει πίσω τις φοροελαφρύνσεις η Τρας;

Σε ράλι επιδίδεται η στερλίνα στον απόηχο πληροφοριών που θέλουν την κυβέρνηση της Λιζ Τρας να βάζει μαχαίρι στο τεράστιο πακέτο φοροελαφρύνσεων, που είχε παρουσιάσει χωρίς να εξηγήσει πώς θα χρηματοδοτήσει. 

Το βρετανικό νόμισμα έκανε άλμα 1,5% στα 1,269 δολάρια το απόγευμα της Πέμπτης στο Λονδίνο, για να δει στη συνέχεια τα κέρδη του να περιορίζονται ελαφρώς, στον απόηχο και των στοιχείων για τον πληθωρισμό στις ΗΠΑ. 

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε ότι δεν θα καταργηθεί τελικά ο φορολογικός συντελεστής του 45% για τα υψηλά εισοδήματα. Είχε δοθεί η εντύπωση ότι αυτή θα ήταν η μόνη υποχώρηση στο κυβερνητικό σχέδιο, που πυροδότησε τόσο σφοδρές αναταράξεις στην βρετανική αγορά, ώστε να αναγκαστεί σε παρέμβαση η Τράπεζα της Αγγλίας. 

Το Sky News ωστόσο μετέδωσε πως είναι σε εξέλιξη συζητήσεις στη Ντάουνινγκ Στριτ ώστε να εγκαταλειφθούν και άλλες φοροελαφρύνσεις που είχαν ανακοινωθεί στις 23 Σεπτεμβρίου. Μεταξύ αυτών είναι αυτές που αφορούν τα εταιρικά κέρδη και μερίσματα. 

naftemporiki.gr