Skip to main content

Λ. Κατσέλη στο Naftemporiki TV: Αναγκαίος ο μετασχηματισμός της παραγωγικής μας βάσης

«Η Ευρώπη είναι σε μεταίχμιο αντικρουόμενων συμφερόντων και θα είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί μια ενιαία λύση στην ενεργειακή κρίση. Αυτό θα υπομονεύσει περισσότερο το εγχείρημα του ευρωπαϊκού οικοδομήματος»  εκτίμησε η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη που μίλησε στην τηλεόραση της Ναυτεμπορικής και στην εκπομπή 7-10 με τους Νικολ Λειβαδάρη και Κώστα Καλέτσιο.

Δεν έχουμε βιώσιμη ανάπτυξη καθώς αυτό προϋποθέτει την αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου με τη διεύρυνση των εξαγωγών της ελληνικής οικονομίας και ταυτόχρονη αντικατάσταση των εισαγωγών, εξήγησε η κ Κατσέλη. Εάν δεν θέλουμε στο μέλλον να έχουμε μια καινούργια κρίση κάτι που είναι το πλέον κρίσιμο θα πρέπει να υπάρξει ένας μετασχηματισμός της παραγωγικής μας βάσης.

Στο ενεργειακό πεδίο η κ. Κατσέλη ανέφερε ότι η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν λάθος αφενός για εθνικούς λόγους και αφετέρου για οικονομικούς. Θα έπρεπε να υπάρχει μια εθνική στρατηγική δίκαιης μεν αλλά προγραμματισμένης μετάβασης από τη μία μορφή ενέργειας σε άλλη, όπως είπε.  «Υπάρχουν μια σειρά από επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα που πρέπει να συνδεθούν άμεσα με την παραγωγική διαδικασία» σημείωσε η πρώην υπουργός, ενώ συμπλήρωσε πως θα πρέπει να αναπτύξουμε εναλλακτικές μορφές ενέργειας όπου έχουμε συγκριτικό πλεονέκτημα.