Skip to main content

Peloton: Ολική αναδιάρθρωση στην ηγετική ομάδα – Αποχωρούν οι ιδρυτές

Ο Εκτελεστικός Πρόεδρος και συνιδρυτής της Peloton Τζον Φόλεϊ αποχωρεί από την εταιρεία ειδών γυμναστικής ως μέρος μιας ευρύτερης αλλαγής ηγεσίας, εντείνοντας την αναταραχή σε μια επιχείρηση που προσπαθεί να βγει από μια βαθιά ύφεση. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως και άλλα ηγετικά στελέχη της διοίκησης εγκαταλείπουν την εταιρεία σε μια ευρύτερη στρατηγική αναδιοργάνωσης.

Ο Φόλεϊ , ο οποίος βοήθησε στην έναρξη της Peloton το 2012 και διετέλεσε διευθύνων σύμβουλος για 10 χρόνια, παραιτήθηκε από τη Δευτέρα. Ανέλαβε τον ρόλο του εκτελεστικού προέδρου τον Φεβρουάριο, όταν παρέδωσε τα ηνία στον CEO Μπάρι Μακ Κάρθι, με θητεία στη Spotify και τη Netflix.

Ο Νομικός Σύμβουλος Χισάο Κούσι, εκ των συνιδρυτών, κατευθύνεται επίσης προς την έξοδο.

Οι επενδυτές της Peloton αρχικά επικρότησαν τις αλλαγές, με τις μετοχές να ενισχύονται 5,3% στα 11,64 δολάρια. Όμως το ράλι σύντομα «εξατμίστηκε», με τη μετοχή να υποχωρεί περισσότερο από 2%.

Η αναδιάρθρωση παρατείνει ένα χρόνο αναταραχών στην Peloton με έδρα τη Νέα Υόρκη, η οποία ευδοκιμούσε τις πρώτες μέρες της πανδημίας, αλλά τώρα υποφέρει από μείωση των πωλήσεων και αυξανόμενες απώλειες. Οι μετοχές της έχουν υποχωρήσει περίπου 90% τον περασμένο χρόνο.

naftemporiki.gr