Skip to main content

Μ. Σχοινάς στο Naftemporiki TV: Αυτόν τον χειμώνα θα τα καταφέρουμε 

Για την ενεργειακή κρίση που δοκιμάζει την οικονομία και την ενότητα της Ευρώπης μίλησε στο Naftemporiki TV, που εκπέμπει ζωντανά από την 86η ΔΕΘ, ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς. 

Ο κ. Σχοινάς έκανε λόγο για μία δύσκολη, αλλά όχι ανεπίλυτη εξίσωση και εξέφρασε την πεποίθησή του ότι θα δοθούν οι κατάλληλες απαντήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο πολύ σύντομα. 

«Γενιές Ευρωπαίων μεγαλώσαμε με την πεποίθηση του χαμηλού πληθωρισμού, της συνεχούς ανάπτυξης. Και σήμερα η Ευρώπη βρίσκεται ξαφνικά σε ένα σταυροδρόμι και καλείται να αντιμετωπίσει παθογένειες που είχαμε ξεχάσει. Υψηλό πληθωρισμό, αλλά και την εργαλειοποίηση της ενέργειας από τον επιτιθέμενο στην Ουκρανία. Είναι μία απειλή κανούργια, είναι μία δύσκολη εξίσωση, αλλά όχι ανεπίλυτη» ανέφερε ο κ. Σχοινάς.  Εξέφρασε ωστόσο την πεποίθησή του ότι και στη σημερινή συγκυρία θα βρούμε απαντήσεις σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. «Αυτόν τον χειμώνα θα καταφέρουμε» διαβεβαίωσε. 

Κληθείς να σχολιάσει την καθυστέρηση στη λήψη αποφάσεων, σημείωσε: «Εμείς στην Ευρώπη λειτουργούμε δημοκρατικά, έχουμε δημοκρατικό software, εκλογές, κοινή γνώμη. Από την΄αλλη πλευρά έχουμε αυταρχικούς ηγέτες, που εργαλειοποιούν τα πάντα. Ο γείτονας το προσφυγικό, η Ρωσία το ενεργειακό». 

«Το ματς είναι λίγο άνισο όταν παίζεις με τέτοιο αντίπαλο. Αλλά η Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρή από ό,τι κάποιοι νομίζουν» υπογράμμισε. 

Ενημερωθείτε live από το Naftemporiki TV για όλες τις εξελίξεις στην 86η ΔΕΘ

naftemporiki.gr