Skip to main content

Χρηματιστήρια: Περιορίστηκαν τα κέρδη εν αναμονή του Τζάκσον Χολ

Περιορίστηκαν τα κέρδη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, με τον Γενικό Δείκτη να καταγράφει ήπια άνοδο 0,2% στις 893 μονάδες. Οι τράπεζες κερδίζουν 0,68%. 

Στο ταμπλό στις τράπεζες ξεχωρίζει η Alpha Bank με κέρδη +1,6%. Ακολουθούν Εθνική +0,75%,  Eurobank +0,60%. Στο +0,25% η Πειραιώς. Στα μη τραπεζικά blue chips, στο +2% βρίσκονται τα ΕΛΠΕ. Απώλειες άνω του 1% για τη ΔΕΗ.

Αβέβαια συνεχίζουν τις συνεδριάσεις τους και τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια καθώς οι παγκόσμιοι επενδυτές αναμένουν την έναρξη του συμποσίου της Fed στο Jackson Hole.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 κινείται με οριακές μεταβολές. Οι μετοχές πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 1,5%, ενώ οι μετοχές λιανικής υποχώρησαν 1%. Ο DAX έχασε την πρωινή του άνοδο και τώρα διαπραγματεύεται στο +0,12%. Οριακές μεταβολές για τον γαλλικό CAC, υποχωρεί 0,24% το Μιλάνο.

Το ετήσιο συμπόσιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ ξεκινά την Πέμπτη, με τον Πρόεδρο Τζερόμ Πάουελ να πρόκειται να εκφωνήσει ομιλία την Παρασκευή. Οι επενδυτές αναμένουν στοιχεία  σχετικά με την τροχιά σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας, καθώς εκείνη προσπαθεί να χαλιναγωγήσει τον πληθωρισμό και κατά πόσον οι μειώσεις των επιτοκίων είναι ορατές στο τέλος του τρέχοντος κύκλου.

Ανάπτυξη ύψους 0,1% σημείωσε το ΑΕΠ της Γερμανίας κατά το β’ τρίμηνο του έτους, ανακοίνωσε πριν από λίγο η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία. Οι προβλέψεις έκαναν λόγο για στασιμότητα της γερμανικής οικονομίας. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal είχαν επίσης προβλέψει στασιμότητα.

naftemporiki.gr