Skip to main content

Η αεροπορική που μετατρέπει στελέχη σε… χειριστές αποσκευών

Τα ανώτερα στελέχη της Qantas καλούνται να εγκαταλείψουνπροσωρινά τις θέσεις τους για να εργαστούν στις υπηρεσίες εδάφους, στο πλαίσιο ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση των ελλείψεων εργατικού δυναμικού. Έτσι, η εταιρεία χρειάζεται κάποια στελέχη από τα κεντρικά γραφεία να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για τρεις μήνες και να εργαστούν στις αποσκευές. 

Η αεροπορική εταιρεία αναζητά τουλάχιστον 100 εθελοντές για να εργαστούν με βάρδιες στα αεροδρόμια του Σίδνεϊ και της Μελβούρνης, έγραψε ο Chief Operating Officer Κολίν Χιούζ σε ένα σημείωμα προς τους διευθυντές που δημοσίευσε η Qantas Monday. Τα καθήκοντα περιλαμβάνουν τη φόρτωση και εκφόρτωση αποσκευών, καθώς και την μεταφορά οχημάτων με αποσκευές στα αεροπλάνα και μεταξύ των τερματικών σταθμών. Οι υποψήφιοι πρέπει να μπορούν να μετακινούν βαλίτσες βάρους έως και 32 κιλών, σύμφωνα με το υπόμνημα.

Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του lockdown απολύθηκαν τουλάχιστον 1.600 χειριστές αποσκευών, με την υπηρεσία να ανατίθεται σε εργολάβους, μια απόφαση που το ομοσπονδιακό δικαστήριο έκρινε παράνομη. Η Qantas δεσμεύτηκε να ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

Το προσωπικό των κεντρικών γραφείων της Qantas καλείται να βοηθήσει στα αεροδρόμια κατά τη διάρκεια των διακοπών, ωστόσο, η ανάγκη να τοποθετηθούν στελέχη στη δουλειά για τριες μήνες υπογραμμίζει το μέγεθος του προβλήματος με τις ελλείψεις εργατικού δυναμικού σε μία περίοδο που ανακάμπτει παγκοσμίως ο ταξιδιωτικός κλάδος.

Η εθνική αεροπορική εταιρεία της Αυστραλίας ακύρωσε το 8,1% των προγραμματισμένων πτήσεων εσωτερικού τον Ιούνιο, καθιστώντας την τον λιγότερο αξιόπιστο αερομεταφορέα της χώρας. Η Qantas ελπίζει να αντιμετωπίσει τα προβλήματα προγραμματίζοντας λιγότερες πτήσεις τον επόμενο μήνα και προσλαμβάνοντας περισσότερο προσωπικό.

naftemporiki.gr