Skip to main content

Bitcoin: Πάνω από τα 23.000 δολάρια μετά την αύξηση των επιτοκίων από τη Fed

Το Bitcoin ανέβηκε πάνω από τα 23.000 δολάρια, μετά την αύξηση των επιτοκίων από την Federal Reserve κατά 75 μονάδες βάσης.

Ο Nasdaq, την Τετάρτη έκανε άλμα 4%.

Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στα 23.168,88 δολάρια περίπου το πρωί της Πέμπτης, καταγράφοντας άνοδο περίπου 9% σε σχέση με την Τετάρτη.

Την Τετάρτη, η Fed αύξησε το βασικό της επιτόκιο κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες καθώς προσπαθεί να καταπολεμήσει τον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό χωρίς να οδηγήσει την οικονομία σε ύφεση. Ωστόσο, ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας Τζερόμ Πάουελ εκτίμησε πως η αμερικανική οικονομία δεν βρίσκεται -τουλάχιστον προς το παρόν- σε ύφεση.

«Δεν νομίζω ότι οι ΗΠΑ αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε ύφεση και ο λόγος είναι ότι υπάρχουν πάρα πολλοί τομείς της οικονομίας που έχουν πολύ καλή απόδοση», δήλωσε ο Πάουελ σε συνέντευξη Τύπου μετά την ανακοίνωση της απόφασης της Fed. «Πρόκειται για μια πολύ ισχυρή αγορά εργασίας… δεν έχει νόημα η οικονομία να βρίσκεται σε ύφεση με κάτι τέτοιο να συμβαίνει».

Το Bitcoin προσπαθεί να πραγματοποιήσει ένα ράλι μετά από αρκετές αποτυχημένες προσπάθειες αυτόν τον μήνα. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα στον κόσμο διαπραγματεύεται σε ένα εύρος από 20.000 δολάρια έως λίγο πάνω από 24.000 δολάρια από τα μέσα Ιουνίου, μετά από ένα βάναυσο κραχ φέτος χάνοντας το 50% της αξίας του.

naftemporiki.gr