Skip to main content

Βρετανία: Οι πολιτικές εξελίξεις διατηρούν αδύναμη τη στερλίνα

Αδύναμη «βλέπουν» οι επενδυτές τη λίρα Αγγλίας καθώς η κούρσα για την ηγεσία του Συντηρητικού κόμματος υπογραμμίζει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα.

Τα τελευταία στοιχεία από την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης Συμβάσεων Μελλοντικής Εκπλήρωσης Εμπορευμάτων των ΗΠΑ δείχνουν ότι οι επενδυτές μείωσαν ελαφρά τις καθαρές θέσεις πώλησης σε στερλίνα την περασμένη εβδομάδα, σταματώντας μια σειρά αυξήσεων δύο εβδομάδων, διατηρώντας ωστόσο την αγορά συντριπτικά αρνητική για τη λίρα.

Ο αχαλίνωτος πληθωρισμός, οι σχετικά μικρές αυξήσεις επιτοκίων και οι παρατεινόμενοι πονοκέφαλοι για το Brexit έχουν πλήξει τη λίρα από την αρχή του έτους, αφήνοντάς την περίπου στα 1,20 δολάρια, όχι πολύ μακριά από το χαμηλό δύο ετών των 1,1760 δολαρίων που σημειώθηκε νωρίτερα τον μήνα.

Καθώς ο αγώνας για την ηγεσία των Τόρις εντείνεται, οι αναλυτές θα παρακολουθούν το πρώτο debate μεταξύ Λιζ Τρας και Ρίσι Σουνάκ αργότερα σήμερα, με πολλούς να αναμένουν ότι η πολιτική του Ηνωμένου Βασιλείου θα αυξήσει το αρνητικό συναίσθημα προς το νόμισμα τους επόμενους μήνες.

Και οι δύο έχουν διαμορφωθεί ως διασώτες του «θατσερισμού» και έχουν επιχειρηματολογήσει υπέρ αυστηρότερων κανονισμών για τη μετανάστευση καθώς προσπαθούν να προσελκύσουν μέλη του κόμματος, πολλοί από τους οποίους είναι εύποροι λευκοί άνδρες ηλικίας 60 ετών και άνω που θα έχουν τον τελευταίο λόγο στην επιλογή του επόμενου πρωθυπουργού της χώρας. .

naftemporiki.gr