Skip to main content

Bundesbank: Ασθενέστερη η αύξηση του ΑΕΠ το τρίτο τρίμηνο στη Γερμανία

Με ασθενέστερο ρυθμό αναμένεται να αναπτυχθεί η οικονομία της Γερμανίας το τρίτο τρίμηνο, σε σχέση με ό,τι είχε προβλεφθεί τον περασμένο μήνα, ενώ  η χώρα ενδέχεται να αντιμετωπίσει νέα άνοδο του πληθωρισμού τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωσε  η Bundesbank.

«Για το τρέχον τρίμηνο, η αύξηση του ΑΕΠ είναι πιθανό, από την τρέχουσα προοπτική, να είναι κάπως πιο αδύναμη από ό,τι προβλεπόταν στο βασικό σενάριο της Bundesbank τον Ιούνιο», ανέφερε η γερμανική κεντρική τράπεζα.

Η Γερμανία, όπως και όλες οι ευρωπαϊκές χώρες, αντιμετωπίζει αύξηση των τιμών της ενέργειας, λόγω της μείωσης των παραδόσεων φυσικού αερίου από τη Ρωσία.

Η Bundesbank αναμένει ότι ο πληθωρισμός, ο οποίος έφτασε στο 8,2% τον Ιούνιο, θα παραμείνει υψηλός τους επόμενους μήνες, ίσως ακόμη και να αυξηθεί κι άλλο τον Σεπτέμβριο, όταν οι κρατικές επιδοτήσεις στα καύσιμα και τα εισιτήρια τρένων θα λήξουν στις 31 Αυγούστου.

«Η μελλοντική ανάπτυξη της αγοράς ενέργειας είναι πολύ αβέβαιη, ειδικά όσον αφορά τις παραδόσεις φυσικού αερίου στη Ρωσία», ανέφερε η Bundesbank. «Οι κίνδυνοι για τις προοπτικές των τιμών είναι σαφώς ανοδικοί».

naftemporiki.gr