Skip to main content

Επείγοντα μέτρα στήριξης των πυρόπληκτων επιχειρήσεων ζητεί το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας

Τις «βαθιές πληγές» που προκάλεσε το καταστροφικό πέρασμα των πυρκαγιών σε δεκάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις και βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στην Αττική επισημαίνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας καλώντας την Πολιτεία να δράσει με ταχύτητα και ένταση για την στήριξή τους.

«Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας παρακολουθεί τις τελευταίες ώρες με αγωνία και θλίψη, την τραγική εξέλιξη των πυρκαγιών στην Αττική που πληγώνουν για μια ακόμη φορά τη χώρα και ανοίγουν νέα μέτωπα οικονομικών και κοινωνικών προβλημάτων. Το καταστροφικό πέρασμα των πυρκαγιών προκαλεί βαθιές πληγές σε δεκάδες Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και Βιοτεχνίες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή και παλεύουν με όλες τους δυνάμεις να ανταπεξέλθουν εν μέσω της ενεργειακής κρίσης και μετά την πανδημία του κορωνοϊού στην οικονομία» σημειώνει το ΒΕΑ σε ανακοίνωσή του.

Όπως υπογραμμίζει το Επιμελητήριο, «οι πυρόπληκτοι, οικογένειες και επιχειρήσεις, χρειάζονται γενναίες αποφάσεις από την κυβέρνηση, δέσμη επειγόντων μέτρων στήριξης και αποκατάστασης των ζημιών, με προεξέχοντα εκείνα της προστασίας της ανθρώπινης διαβίωσης και της κάλυψης βιοτικών αναγκών».

«Χωρίς τη διάθεση κριτικής και υποδείξεων – που αυτές τις ώρες είναι ανώφελες – αλλά μόνο με απόλυτη ενσυναίσθηση και αίσθημα ευθύνης, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας, είναι κοντά στις αρμόδιες αρχές για κάθε συνεργασία και παράλληλα, θα ενεργοποιήσει και τις δικές του εσωτερικές διαδικασίες για να στηρίξει με τον τρόπο και τα μέσα που διαθέτει, τις επιχειρήσεις – μέλη του που δοκιμάζονται και βιώνουν αυτή τη νέα κρίση» καταλήγει.