Skip to main content

Inditex: Αύξηση 80% στα τριμηνιαία κέρδη

Η Inditex ανέφερε αύξηση 80% στα τριμηνιαία κέρδη καθώς οι καταναλωτές επιστρέφουν στα καταστήματα με την υποχώρηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η ανάκαμψη της ζήτησης, η οποία οδήγησε τις πωλήσεις της Inditex να ξεπέρασαν τα προπανδημικά επίπεδα αφού ο Covid-19 επηρέασε σοβαρά τις δραστηριότητές της το 2020 και το 2021, ήρθε παρά τις συνεχιζόμενες εμπλοκές της εφοδιαστικής αλυσίδας και τον αυξανόμενο πληθωρισμό που έχουν πλήξει την ευρύτερη βιομηχανία λιανικής.

Ο ισπανικός κολοσσός της μόδας, ο οποίος κατέχει μεταξύ άλλων τις μάρκες, Zara Massimo Dutti και Bershka, είπε ότι τα κέρδη για τους τρεις μήνες που έληξαν στις 30 Απριλίου ανήλθαν σε 760 εκατομμύρια ευρώ, που ισοδυναμούν με περίπου 814,8 εκατομμύρια δολάρια. Τα έσοδα αυξήθηκαν 36% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο στα 6,7 δισ. ευρώ.

Η Inditex απέδωσε τις ισχυρές πωλήσεις της στην άνοδο της επισκεψιμότητας των καταστημάτων στις παγκόσμιες αγορές της, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, με εξαίρεση τις αγορές που εξακολουθούν να υπόκεινται σε περιορισμούς – μια αναφορά στην πρόσφατη αναταραχή στην Κίνα καθώς και στον πόλεμο στην Ουκρανία.

naftemporiki.gr