Skip to main content

Η Amazon κλείνει το Kindle στην Κίνα το 2023

Ο αμερικανικός τεχνολογικός γίγαντας Amazon δήλωσε την Πέμπτη ότι θα σταματήσει να λειτουργεί το ηλεκτρονικό βιβλιοπωλείο Kindle στην Κίνα από τον επόμενο χρόνο, κλείνοντας ένα κεφάλαιο για μια τεράστια καταναλωτική αγορά.

Η Amazon, πρωτοπόρος στο ηλεκτρονικό εμπόριο, φάνηκε τα τελευταία χρόνια να παραδέχεται την ήττα από τοπικούς Κινέζους αντιπάλους όπως η Alibaba και η JD.com, τερματίζοντας τις διαδικτυακές της δραστηριότητες λιανικής για Κινέζους καταναλωτές το 2019.

Η απόφαση της Amazon να αποσύρει την υπηρεσία Kindle έρχεται περίπου οκτώ χρόνια αφότου δημιούργησε για πρώτη φορά ένα επίσημο κατάστημα για το πρόγραμμα ανάγνωσης ηλεκτρονικών βιβλίων στην πλατφόρμα Tmall της Alibaba.

«Η Amazon θα σταματήσει να λειτουργεί το ηλεκτρονικό της βιβλιοπωλείο Kindle στην Κίνα σε ένα χρόνο από τώρα στις 30 Ιουνίου 2023», ανέφερε η εταιρεία την Πέμπτη σε δήλωση στην κινεζική πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo.

Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες δεν μπορούν πλέον να αγοράζουν νέα ηλεκτρονικά βιβλία, αν και αυτά που έχουν αγοραστεί μπορούν να ληφθούν μέχρι τον Ιούνιο του 2024 και θα παραμείνουν αναγνώσιμα στη συνέχεια, ανέφερε. Οι πελάτες μπορούν ακόμα να αγοράσουν συσκευές Kindle από άλλα καταστήματα λιανικής Tmall, αλλά όχι από το επίσημο ηλεκτρονικό της κατάστημα.

Η Amazon ανέφερε σε ξεχωριστή ανακοίνωση ότι αν και ανακοίνωσε “«την προσαρμογή των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με το Kindle στην Κίνα», αυτό δεν αλλάζει τη μακροπρόθεσμη δέσμευσή της στην αγορά.

«Εκατομμύρια συσκευές ανάγνωσης Kindle» πωλήθηκαν στην Κίνα μεταξύ 2013 και 2018, σύμφωνα με το κρατικό μέσο ενημέρωσης China Daily.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι μέχρι το τέλος του 2016, η Κίνα έγινε η μεγαλύτερη αγορά για αυτές τις συσκευές.

Η έξοδος του Kindle είναι η πιο πρόσφατη μεταξύ των παγκόσμιων εμπορικών σημάτων, αφού ο αμερικανικός γίγαντας υπηρεσιών διαδικτύου Yahoo αποχώρησε από την ηπειρωτική Κίνα πέρυσι και η Microsoft δήλωσε ότι θα κλείσει το κοινωνικό δίκτυο LinkedIn στη χώρα.

naftemporiki.gr