Skip to main content

Το Luna «αναστήθηκε». Ίσως όχι για πολύ

Μία νέα εκδοχή του κρυπτονομίσματος Luna που είχε καταρρεύσει όταν το stablecoin ΤerraUSD έχασε την ισοτιμία 1:1 με το δολάριο είναι ήδη διαθέσιμη στις μεγάλες πλατφόρμες ψηφιακών νομισμάτων. Αλλά οι πρώτες ημέρες της ζωής του δεν είναι ό,τι καλύτερο.

Την περασμένη εβδομάδα οι υποστηρικτές του project blockhain Terra ψήφισαν υπέρ της «ανάστασης» του Luna, αλλά όχι και του TerraUSD (γνωστού και ως UST). To παλιό Luna – πλέον γνωστό ως Luna classic – είχε στο απόγειό του προσφορά κυκλοφορίας ύψους 40 δισ. δολαρίων. Τώρα μεγάλες πλατφόρμες όπως οι Bybit, Kucoin και Huobi προσφέρουν το Luna 2, όπως πολλοί το αποκαλούν. Στην Binance θα είναι διαθέσιμο από αύριο, Τρίτη. 

Η κυκλοφορία του δεν έχει πάει όμως καλά. Το Σάββατο έφτασε στο πικ των 19,53 δολαρίων και λίγες ώρες αργότερα διολίσθησε έως και τα 4,39 δολάρια σύμφωνα με την εταιρεία δεδομένων CoinGecko. Σήμερα κινείται κοντά στα 5,9 δολάρια. 

Αναλυτές εκφράζουν έντονες αμφιβολίες σχετικά με τις δυνατότητες επιτυχίας της αναζωογονημένου project Terra. Το blockchain αυτό θα πρέπει να ανταγωνιστεί με τα λεγόμενα Layer 1 δίκτυα – την υποδομή στην οποία στηρίζονται κρυπτονομίσματα, όπως το ethereum, το solana και το cardano. 

naftemporiki.gr