Skip to main content

Ημαθία: Αποκαλύφθηκε κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια άνω του 1 εκατ. ευρώ

Στην Ημαθία ξεσκεπάστηκε κύκλωμα με εικονικά τιμολόγια αξίας 1.28 εκατ ευρώ, η εικονική εταιρία δρούσε με το φαινόμενο καρουσέλ και λειτουργούσε τουλάχιστον τρία χρόνια χωρίς την έκδοση φορολογικών στοιχείων. 

Αξιοποιώντας σχετικές πληροφορίες το ΣΔΟΕ διενήργησε ελέγχους σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εισαγωγή – εμπορία σιτηρών, καλαμποκιού και ζωοτροφών στην περιοχή της Κεντρικής Μακεδονίας.

Από τον αρχικό έλεγχο που διενεργήθηκε σε επιχείρηση με αντικείμενο χονδρικό εμπόριο δημητριακών, διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση δεν ήταν σε λειτουργία, από μαρτυρίες δε περιοίκων δεν έχει παρατηρηθεί η ύπαρξη δραστηριότητας τους τελευταίους μήνες, ενώ ο διαχειριστής της επιχείρησης, που αναζητήθηκε στην διεύθυνση κατοικίας του, τυγχάνει άγνωστος.

Με τη συνδρομή του τμήματος Ασφαλείας Αλεξάνδρειας και με την παρουσία Δικαστικού λειτουργού, διενεργήθηκε έλεγχος στην έδρα της επιχείρησης, όπου κατασχέθηκε πλήθος φορολογικών στοιχείων και λοιπών σημειώσεων. Τα κατασχεμένα στοιχεία της επιχείρησης επεξεργάσθηκαν και διαπιστώθηκε μη απόδοση Φ.Π.Α. τουλάχιστον 1.280.000 ευρώ για τα έτη 2020, 2021 και 2022, ενώ συνεχίζεται η έρευνα στους προμηθευτές και πελάτες της ελεγχόμενης για την εικονικότητα των φορολογικών στοιχείων που εξέδωσε και έλαβε η ελεγχόμενη.

Πηγή: ertnews.gr