Skip to main content

Φυσικό αέριο: Συνεχίζεται η πτώση των τιμών, εν αναμονή των οδηγιών της Κομισιόν

Οι τιμές του φυσικού αερίου συνέχισαν την κατιούσα τη Δευτέρα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ετοιμάζεται να παράσχει οδηγίες για το πώς οι εταιρείες μπορούν να πραγματοποιούν πληρωμές στη Ρωσία χωρίς να παραβιάζουν τις κυρώσεις και να διατηρούν τη ροή των προμηθειών φυσικού αερίου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης φυσικού αερίου αναφοράς στην Ολλανδία υποχώρησαν έως και 3% τη Δευτέρα, επεκτείνοντας την πτώση 9,2% της Παρασκευής

Στη νέα οδηγία, η Ευρώπη πρόκειται να πει στις εταιρείες ότι πρέπει να κάνουν σαφή δήλωση ότι θεωρούν ότι οι υποχρεώσεις εκπληρώνονται μόλις πληρώσουν σε ευρώ ή δολάρια, σύμφωνα με τις υπάρχουσες συμβάσεις. Μπορούν να ανοίξουν έναν λογαριασμό στην Gazprombank όπως έχει διατάξει το Κρεμλίνο, αλλά η Κομισιόν ενδέχεται να μην διευκρινίσει εάν οι αγοραστές μπορούν επίσης να ανοίξουν λογαριασμό σε ρούβλια.

Η Φινλανδία και η Σουηδία πρόκειται να υποβάλουν τις επίσημες αιτήσεις τους στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες αυτή την εβδομάδα, με τον Γενικό Γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ να λέει ότι η Τουρκία δεν θα εμποδίσει την ένταξη τους, παρά τις ανησυχίες της Άγκυρας για ύπαρξη κουρδικών ομάδων στη Σουηδία.

naftemporiki.gr