Skip to main content

Βιομηχανία: Αυξήθηκε κατά 33,8% ο κύκλος εργασιών τον Φεβρουάριο

Σημαντική αύξηση κατέγραψαν οι πωλήσεις της εγχώριας βιομηχανίας τον Φεβρουάριο, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ.

Συγκεκριμένα, ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία (σύνολο εγχώριας και εξωτερικής αγοράς) του Φεβρουαρίου 2022, παρουσίασε αύξηση 33,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Φεβρουαρίου 2021, έναντι μείωσης 3,1% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2021 με το 2020.

Συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2022 ο Γενικός Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία τον Φεβρουάροπ ενισχύθηκε κατά 14,4%. 

Η εικόνα στο 12μηνο

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2021 – Φεβρουαρίου 2022, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 2020 – Φεβρουαρίου 2021, παρουσίασε αύξηση 32,8%, έναντι μείωσης 13,3% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Ποιοι δείκτες ώθησαν ανοδικά τον τζίρο

Σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή, η ετήσια αύξηση του Γενικού Δείκτη Κύκλου Εργασιών στη Βιομηχανία κατά 33,8% τον Φεβρουάριο 2022, προήλθε:

1. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας:

  1. Αύξηση κατά 34,0% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Μεταποίησης. Στην αύξηση αυτή συνέβαλαν κυρίως οι μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: παραγωγής βασικών μετάλλων, παραγωγής οπτάνθρακα και προϊόντων διύλισης πετρελαίου, παραγωγής χημικών ουσιών και προϊόντων, κατασκευής προϊόντων από ελαστικό (καουτσούκ) και πλαστικές ύλες.
  2. Αύξηση κατά 20,5% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Ορυχείων – Λατομείων. Η αύξηση αυτή προήλθε κυρίως από τις μεταβολές των δεικτών των διψήφιων κλάδων: εξόρυξης μεταλλούχων μεταλλευμάτων, λοιπών ορυχείων και λατομείων.

2. Από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους αγορών:

  • Αύξηση κατά 37,8% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εγχώριας Αγοράς.
  • Αύξηση κατά 27,7% του Δείκτη Κύκλου Εργασιών Εξωτερικής Αγοράς.

naftemporiki.gr