Skip to main content

BNP Paribas: Αναστολή των υπηρεσιών της στη Ρωσία

Εν μέσω διαμάχης για την παρουσία μεγάλων γαλλικών εταιρειών στη Ρωσία, η BNP Paribas επέλεξε να αναστείλει τις υπηρεσίες της ρωσικής θυγατρικής της σχεδόν ένα μήνα μετά την εισβολή στην Ουκρανία.

Σε σύντομο δελτίο τύπου, η πρώτη τράπεζα στη ζώνη του ευρώ αναφέρει ότι «αποφάσισε αρχικά να αναστείλει κάθε νέα χρηματοδότηση και, δεύτερον, αποφάσισε να αναστείλει όλα τα νέα έργα στη Ρωσία. Κατά συνέπεια, η BNP Paribas έχει ενημερώσει τους πελάτες της ότι η θυγατρική της BNP Paribas ZAO δεν θα μπορεί πλέον να διεκπεραιώνει τις συναλλαγές τους από τα τέλη Μαρτίου», προειδοποιεί ο γαλλικός τραπεζικός κολοσσός.

Αυτό το πάγωμα των δραστηριοτήτων στη Ρωσία δεν πρέπει να βαρύνει πολύ την τράπεζα. Από την αρχή της σύγκρουσης, η BNP διαβεβαίωσε ότι είχε σχετικά μικρή έκθεση στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας.

«Η BNP Paribas είχε ήδη περιορισμένη παρουσία, αφού μείωσε σταδιακά την παρουσία της στη Ρωσία τα τελευταία χρόνια, τερματίζοντας τις δραστηριότητες λιανικής τραπεζικής της το 2012 και τις δραστηριότητες της καταναλωτικής πίστης το 2020. Η BNP Paribas ήταν ήδη η λιγότερο ενεργή από τις ξένες τράπεζες που λειτουργούσαν σε τη χώρα», λέει η BNP Paribas.

Η BNP Paribas λοιπόν παγώνει τις δραστηριότητές της στη Ρωσία, κάτι που δεν σημαίνει οριστική έξοδο από τη χώρα. Ακόμη πιο εκτεθειμένες στη Ρωσία, οι ανταγωνίστριές της Société Générale και Crédit Agricole είναι πιο προσεκτικές και δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τη διακοπή των δραστηριοτήτων τους.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Le Figarο