Skip to main content

ΕΣΑ: Να καταργηθεί ο παρωχημένος θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων

Την έκπληξή του εκφράζει ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών για το γεγονός ότι στο νομοσχέδιο σχετικά με το νέο Πλαίσιο Προστασίας των Καταναλωτών που τέθηκε προς δημόσια διαβούλευση παραμένει ενεργός ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

Όπως σημειώνει ο Σύλλογος «η κατάργηση του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν, αποτελεί επιτακτική ανάγκη για την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς».

Ο ΕΣΑ υπενθυμίζει ότι σε πρόσφατη έρευνα που διενήργησε, η συντριπτική πλειοψηφία απαίτησε την κατάργηση των ενδιάμεσων εκπτώσεων, ενώ, όπως τονίζει, η θέση αυτή έχει την απόλυτη συμφωνία όλων των εμπορικών οργανώσεων της χώρας, όλων των επιχειρήσεων ανεξαρτήτως περιοχής και μεγέθους καθώς και τη σύμφωνη γνώμη καταναλωτικών οργανώσεων. 

«Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζοντας το κοινό αίτημα του εμπορικού κόσμου, θα συνεχίσει να διεκδικεί την κατάργηση του παρωχημένου αυτού θεσμού» καταλήγει η ανακοίνωση.