Skip to main content

Σε καθεστώς χρεοκοπίας η εταιρεία του Γουάινστιν

Αίτηση για την υπαγωγή του σε καθεστώς χρεοκοπίας σχεδιάζει να καταθέσει- ενδεχομένως και σήμερα- το κινηματογραφικό στούντιο του Xάρβεϊ Γουάινστιν στη Νέα Υόρκη. 

Το στούντιο αναζητούσε αγοραστή και βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με υποψήφιους επενδυτές. Αυτές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του BBC, διεκόπησαν απότομα πριν από δύο εβδομάδες, όταν οι εισαγγελικές αρχές της Νέας Υόρκης αποφάσισαν να μηνύσουν την ιδιοκτήτρια εταιρεία, Weinstein Company.

Υπό τις συνθήκες αυτές η υπαγωγή σε καθεστώς χρεοκοπίας ήταν η μόνη επιλογή. «Μία διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας ήταν η μόνη βιώσιμη επιλογή, που δίνει τη δυνατότητα για μεγιστοποίηση της εναπομείνασας αξίας» ανέφερε το διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας σε μία σύντομη ανακοινωσή του. 

Οι εισαγγελικές αρχές κατηγορούν τη διοίκηση της Weinstein Company ότι απέτυχε να αποτρέψει φαινόμενα παρενόχλησης και κακομεταχείρισης του προσωπικού, παρά το γεγονός ότι είχε στα χέρια της αποδείξεις.

Όσο για τις κατηγορίες κατά του ίδιου του Χάρβεϊ Γουάινστιν, που εκτείνονται από την παρενόχληση έως και τον βιασμό, ήρθαν στην επιφάνεια τον περασμένο Οκτώβριο, με σχετικό άρθρο των New York Times. Έκτοτε περισσότερες από 50 γυναίκες, μεταξύ των οποίων ορισμένα από τα πιο ηχηρά ονόματα του Χόλιγουν, έχουν καταγγείλει τον παραγωγό. 

naftemporiki.gr