Skip to main content

Αύξηση της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα στη Γαλλία

Tο 8% των Γάλλων έχει ήδη επενδύσει σε κρυπτονομίσματα και το 30% σκέφτεται να τα αποκτήσει, σύμφωνα με έρευνα της Ένωσης για την Ανάπτυξη Ψηφιακών Περιουσιακών Στοιχείων (Adan).

Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2020, μόλις το 3% των Γάλλων δήλωνε ότι είχε επενδύσει σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με τη μελέτη, που διεξήχθη για λογαριασμό της Adan από την KPMG και την Ispos, η επένδυση σε κρυπτονομίσματα προσελκύει κυρίως άτομα κάτω των 35 ετών. Στην ηλικιακή αυτή ομάδα, σχεδόν ένας στους οκτώ (12%) έχουν επενδύσει σε κρυπτονομίσματα. Στην πλειονότητά τους, οι αγοραστές είναι άνδρες (60%).

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι το 37% των επενδυτών σε κρυπτονομίσματα έχουν ετήσιο εισόδημα κάτω των 18.000 ευρώ. «Αυτή η τάση οφείλεται στο γεγονός ότι η νεολαία είναι αυτή που ενδιαφέρεται, κυρίως», σύμφωνα με την έρευνα.

Το 76% των επενδυτών λέει ότι αφιερώνει λιγότερο από το 10% των συνολικών αποταμιεύσεών τους σε αυτή την κατηγορία περιουσιακών στοιχείων. «Αυτό καταδεικνύει λογική και συνετή επενδυτική συμπεριφορά σε αυτά τα περιουσιακά στοιχεία και αντιβαίνει στην εικόνα του παραλογισμού που μερικές φορές μεταδίδεται στα μέσα ενημέρωσης» επισημαίνεται στη μελέτη.

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το bitcoin είναι το πιο δημοφιλές κρυπτονόμισμα με ποσοστό 49%, μπροστά από το ether (29%) και το bitcoin cash (28%).

Tο 60% των ανθρώπων που σκέφτονται να αποκτήσουν κρυπτονομίσματα παρακινούνται κυρίως από την αναζήτηση ελκυστικών αποδόσεων. Οι άλλοι λόγοι που αναφέρονται είναι μια μακροπρόθεσμη επένδυση (38%) και η προστασία από τον πληθωρισμό (22%). Μεταξύ των Γάλλων με άποψη για το θέμα, η πλειονότητα (58%) θεωρεί ότι τα κρυπτονομίσματα μπορούν να αποτελέσουν καταφύγιο ενάντια στον πληθωρισμό.

Σύμφωνα με στοιχεία από τις 29  σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου στη Γαλλία, η συγκέντρωση κεφαλαίων στη γαλλική βιομηχανία «κρυπτονομισμάτων» ανέρχεται συνολικά σε 1,2 δισ. ευρώ. Ο κλάδος απασχολεί περισσότερα από 1.100 άτομα.