Skip to main content

Κρίστιαν Λίντνερ: Γρήγορα βήματα προς την κανονικότητα

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών και ηγέτης του FDP, Κρίστιαν Λίντνερ, ζητά γρήγορα βήματα για το άνοιγμα της οικονομίας, εκτιμώντας ότι «το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης αντιμετωπίζει το κύμα της Όμικρον και δεν υπάρχει κίνδυνος δομικής υπερφόρτωσης».

Σε συνέντευξή του στην Handelsblatt, ο Λίντνερ σημειώνει μάλιστα πως πλέον «οι εκτεταμένοι περιορισμοί της ελευθερίας μας δεν είναι ανάλογοι». Είναι απαραίτητο να κάνουμε «ένα σημαντικό βήμα προς την κανονικότητα» στους τομείς της εκπαίδευσης, του εμπορίου, της γαστρονομίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού και των επιχειρήσεων, τονίζει ο Λίντνερ .

Υποστηρίζει μάλιστα ότι οι κανόνες προστασίας 2G θα πρέπει να «καταργηθούν αμέσως» και να αντικατασταθούν από τη χρήση μάσκας FFP2. Οι περιορισμοί επαφής για εμβολιασμένους και όσους έχουν αναρρώσει θα πρέπει να καταργηθούν. «Πρέπει να ξεκινήσουμε τη διαδικασία τώρα και να ομαλοποιήσουμε τη ζωή βήμα προς βήμα», είπε ο πρόεδρος του FDP. «Περιμένω αποφάσεις από τη διάσκεψη των πρωθυπουργών των κρατιδίων την Τετάρτη», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών.

naftemporiki.gr