Skip to main content

Novartis: Αυξημένα κέρδη και έσοδα για το δ’ τρίμηνο 2021

Η Novartis προέβλεψε ότι οι πωλήσεις και τα βασικά λειτουργικά της κέρδη θα αυξηθούν με μεσαίο μονοψήφιο ρυθμό φέτος, καθώς ο φαρμακευτικός όμιλος πλησιάζει σε απόφαση για το εάν θα διατηρήσει ή θα πουλήσει την επιχείρηση γενόσημων Sandoz.

Η ελβετική φαρμακευτική εταιρεία σημείωσε άνοδο κερδών και εσόδων σημείωσε η Novartis για το δ’ τρίμηνο του 2021.

Τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν στα 16,31 δισ. δολάρια έναντι 2,1 δισ. δολαρίων στο δ’ τρίμηνο του 2020, κυρίως λόγω της πώλησης του ποσοστού που κατείχε η εταιρεία στην Roche.

Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 7,29 δολάρια έναντι 92 σεντ ανά μετοχή στο δ’ τρίμηνο του 2021 και τα καθαρά κέρδη ανά μετοχή έφτασαν τα 1,40 δολάρια έναντι 1,34 δολαρίων ανά μετοχή το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Η διοίκηση της Novartis ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος στα 3,10 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή από 3 ελβετικά φράγκα ανά μετοχή το 2020.

Τα βασικά λειτουργικά έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου αυξήθηκαν κατά 9% στα 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, καθώς οι υψηλότερες πωλήσεις φαρμάκων αντιστάθμισαν την αύξηση του κόστους μάρκετινγκ και ανάπτυξης.

Τα έσοδα από το φάρμακο για την αρθρίτιδα και την ψωρίαση Cosentyx κέρδισαν 13% στα 1,24 δισεκατομμύρια δολάρια, ελαφρώς κάτω από τις μέσες προσδοκίες των αναλυτών για 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση τα στοιχεία της Refinitiv.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από Reuters