Skip to main content

Economist: Η Ιταλία είναι «η χώρα της χρονιάς»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Σύμφωνα με το γνωστό βρετανικό περιοδικό Economist, η Ιταλία είναι «η χώρα της χρονιάς» που αφήνουμε πίσω μας. «Η Ιταλία άλλαξε χάρη στον Μάριο Ντράγκι, έναν πρωθυπουργό ο οποίος ξέρει την δουλειά του και χαίρει εκτίμησης σε διεθνές επίπεδο», τονίζει το περιοδικό.

Παράλληλα, γράφει ότι «αν ο Ντράγκι εκλεγεί πρόεδρος της δημοκρατίας, τον ερχόμενο Φεβρουάριο, η σταθερότητα της χώρας θα μπορούσε να τεθεί σε κίνδυνο» σε μια φάση στην οποία «η πλειοψηφία των πολιτικών παραμέρισε τις όποιες διαφορές, για να στηρίξει ένα πρόγραμμα ουσιαστικών μεταρρυθμίσεων».

Σύμφωνα με το Economist, «η Ιταλία είναι η χώρα που φέτος σημείωσε την μεγαλύτερη βελτίωση» ενώ δεν πρέπει να αγνοείται και ότι «το ποσοστό εμβολιασμένων πολιτών είναι από τα υψηλότερα στην Ευρώπη, ενώ η οικονομία της ανακάμπτει πιο γρήγορα από εκείνη της Γερμανίας και της Γαλλίας».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.