Skip to main content

Ανναλένα Μπέρμποκ : Ο αγωγός Nord Stream 2 δεν μπορεί προς το παρόν να τεθεί σε λειτουργία.

Η γερμανίδα  υπουργός Εξωτερικών Ανναλένα Μπέρμποκ  επιβεβαίωσε ότι ο αμφιλεγόμενος γερμανο-ρωσικός αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2 δεν μπορεί επί του παρόντος να τεθεί σε λειτουργία.

Σε συνέντευξή της  στο ZDF, η Ανναλένα Μπέρμποκ  αναφέρθηκε στη συμφωνία για τη συγκρότηση του κυβερνητικού συνασπισμού με το SPD και το FDP που προβλέπει ότι η ευρωπαϊκή ενεργειακή νομοθεσία εφαρμόζεται σε ενεργειακά έργα όπως ο αγωγός της Βαλτικής Θάλασσας.

«Και αυτό σημαίνει ότι σύμφωνα με την τρέχουσα κατάσταση, αυτός ο αγωγός δεν μπορεί να εγκριθεί επειδή δεν πληροί τις απαιτήσεις της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την ενέργεια και τα θέματα ασφάλειας εξακολουθούν να υπάρχουν ούτως ή άλλως», δήλωσε η Μπέρμποκ.

Οι Πράσινοι είχαν επικρίνει έντονα τον Nord Stream 2 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας και ζήτησαν  να σταματήσει η κατασκευή του . Είναι πολύ πιο δύσπιστοι στο θέμα του αγωγού από ότι το SPD. Ο αγωγός δεν αναφέρθηκε μάλιστα  ρητά στη συμφωνία συνασπισμού με το SPD και το FDP.

Ο Πράσινος υφυπουργός Οικονομικών στο Υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής, Σβέιν Γκίγκολντ ,ζήτησε επίσης να εφαρμοστεί η νομοθεσία της ΕΕ προτού τεθεί σε λειτουργία ο αγωγός φυσικού αερίου Nord Stream 2. «