Skip to main content

Γιατί η μετοχή της Apple ήταν η μόνη τεχνολογική σε άνοδο την Τρίτη

Η μετοχή της Apple έκλεισε με άνοδο 3,1% την Τρίτη, την ώρα που οι άλλες μεγάλες τεχνολογικές βυθίστηκαν σε αρνητικό έδαφος, ακολουθώντας το κύμα ρευστοποιήσεων που επικράτησε στη Wall Street. 

Οι μετοχές των Google, Amazon, Meta (Facebook) και Microsoft έκλεισαν με πτώση. Ο Dow Jones έχασε 651 μονάδες και ο Nasdaq στον οποίο έχουν μεγαλύτερο βάρος οι τεχνολογικές εταιρείες σημείωσε πτώση 1,6% μετά και την προειδοποίηση του Πάουελ ότι θα επιταχύνει την απόσυρση του προγράμματος αγοράς ομολόγων. 

Όπως εξηγεί στο CNBC η Λόρα Μάρτιν, οι επενδυτές στράφηκαν στην Apple γιατί η εταιρεία έχει στη διάθεσή της τεράστιες ποσότητες ρευστού, που της επιτρέπουν να αντεπεξέλθει στην όποια επιβράδυνση της οικονομίας. 

«Οι επενδυτές στρέφονταισ την ποιότητα, σε εταιρείες που γνωρίζουν ότι θα αντέξουν στην καταιγίδα, δεν θα χρεοκοπήσουν, δεν θα αντιμετωπίσουν οικονομικές πιέσεις» σημείωσε. Παράλληλα τόνισε ότι η Apple έχει προγραμματίσει σειρά νέων προϊόντων, που θα στηρίξουν ακόμη περισσότερο την ανάπτυξή της. «Η μεγαλύτερη κριτική στην Apple την τελευταία 5ετία ήταν πως δεν παρουσιάζει κανένα νέο προϊόν. Ωστόσο μέσα στο επόμενο εξάμηνο περιμένουμε πολλά συναρπαστικά νέα» είπε η αναλύτρια. 

naftemporiki.gr