Skip to main content

Η Μετάλλαξη Όμικρον κρατάει στο «κόκκινο» τα χρηματιστήρια

Επιμένει η νευρικότητα στις αγορές, με τους επενδυτές να έχουν στραμμένο σταθερά το βλέμμα στα δεδομένα για την εξάπλωση της Μετάλλαξης Όμικρον και τα νέα περιοριστικά μέτρα που λαμβάνουν η μία μετά την άλλη οι κυβερνήσεις. 

Λίγο μετά τις 07:00 ώρα Ελλάδος ο Nikkei 225 στο Τόκιο καταγράφει απώλειες 1,2%. Οι ιαπωνικές μετοχές είναι αυτές που δέχονται τις ισχυρότερες πιέσεις στην Ασία, εξαιτίας και της μεγάλης εξάρτησης των ιαπωνικών επιχειρήσεων από τις εξαγωγές. 

Στο Χονγκ Κονγκ ο Hang Seng καταγράφει πτώση 0,52%, ενώ στη Σανγκάη ο Σύνθετος Δείκτης παρουσιάζει οριακές μόνο απώλειες. Ο ινδικός BSE Sensex επίσης αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε οριακά κέρδη και απώλειες, μετά την πτώση της Παρασκευής. Στο Σίντνεϊ ο ASP/ASX 200 είναι στο -0,2%. 

Την ίδια ώρα τάσεις ανάκαμψης έχουμε στην αγορά πετρελαίου. Η άνοδος βέβαια δεν μπορεί παρά να καλύψει ένα μέρος μόνο της δραματικής πτώσης της περασμένης Παρασκευής. Η τιμή του μπρεντ ενισχύεται 3,63% στα 74,19 δολάρια το βαρέλι, ενώ εκείνη του αμερικανικού αργού ανακάμπτει 4,4% στα 71,18 δολάρια το βαρέλι. 

naftemporiki.gr