Skip to main content

Rivian: Σε ελεύθερη πτώση η μετοχή

Οι μετοχές της Rivian βυθίστηκαν έως και 17% στη συνεδρίαση της Δευτέρας, καθώς έγινε γνωστό ότι η εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων δεν συνεχίζει τη συνεργασία της με τη Ford για την από κοινού ανάπτυξη ηλεκτρικών οχημάτων. 

Και οι δύο εταιρείες  είχαν αφήσει να εννοηθεί στο παρελθόν ότι δεν αποκλείεται να εγκαταλείψουν τα σχέδιά τους. Ωστόσο οι επενδυτές πόνταραν στο καλό σενάριο πυροδοτώντας ένα ξέφρενο ράλι της μετοχής. 

Τελικά όταν το βράδυ της Παρασκευής ήρθαν στο φως τα πρώτα δημοσιεύματα για τη διάλυση της συνεργασίας, η μετοχή κατέγραψε πτώση 3%.  Χθες δέχθηκε επί ώρες ανηλεές σφυροκόπημα και τελικά κατάφερε να περιορίσει τις απώλειές της στο κλείσιμο στο 8%. 

Οι Rivian και Ford εξέδωσαν ανακοινώσεις στις οποίες αναφέρουν ότι τα σχέδια και οι ανάγκες τους έχουν αλλάξει σε σχέση με την περίοδο που ανακοινώθηκε η συνεργασία τους στην ανάπτυξη οχημάτων. Ωστόσο διευκρίνισαν ότι η Ford παραμένει μεγάλος μέτοχος στη Rivian, με μερίδιο 12%. 

«Καθώς η Ford έχει αναθεωρήσει προς τα κάτω τους δικούς της στόχους για παραγωγή ηλεκτρικών οχημάτων και η ζήτηση για οχήματα της Rivian έχει αυξηθεί, αποφασίσαμε από κοινού η κάθε εταιρεία να εστιάσει στα δικά της project» ανέφερε η Rivian στην ανακοίνωσή της. 

Ακόμη και μετά την χθεσινή ελεύθερη πτώση της μετοχής η Rivian εξακολουθεί να εμφανίζει κεφαλαιοποίηση 96 δισ. δολαρίων – δηλαδή περίπου 20% υψηλότερη από εκείνη της Ford. 

naftemporiki.gr