Skip to main content

Δύο χρόνια μετά, η Disney+ βλέπει την ανάπτυξή της «αργή»

Η Disney + έχει 118 εκατομμύρια συνδρομητές παγκοσμίως. Η πλατφόρμα ροής συνεχίζει να αναπτύσσεται, αλλά όλο και με βραδύτερους ρυθμούς.

Μπορεί να έχει 2 εκατομμύρια περισσότερους σε τρεις μήνες, αλλά η πλατφόρμα βλέπει την «κατάκτηση» των σπιτιών αργή, προς θλίψη των επενδυτών που ήλπιζαν τουλάχιστον σε 125 εκατομμύρια συνδρομητές.

Ο τίτλος της αυτοκρατορίας της ψυχαγωγίας έχασε την Τετάρτη περισσότερο από 3% στα 169 δολάρια κατά τη διάρκεια ηλεκτρονικών συναλλαγών μετά το κλείσιμο του χρηματιστηρίου, ακόμα κι αν είχαν προβλέψει αυτή την επιβράδυνση το προηγούμενο τρίμηνο.

Ο όμιλος της Καλιφορνέζικης Disney πέτυχε πωλήσεις 18,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων κατά το τέταρτο τρίμηνο του κλιμακωτού οικονομικού έτους, με 160 εκατομμύρια καθαρά κέρδη. Αυτά τα αποτελέσματα δεν συγκρίνονται με εκείνα του προηγούμενου έτους, όταν η Disney κατέγραψε καθαρή ζημιά άνω των 700 εκατομμυρίων λόγω της πανδημίας.

Όμως η αγορά περίμενε καλύτερες επιδόσεις, καθώς τα λούνα παρκ μπόρεσαν να ανοίξουν ξανά χάρη στις εκστρατείες εμβολιασμού.

Όταν ξεκίνησε το Disney +, πριν από δύο χρόνια, ξεπέρασε γρήγορα τους ανταγωνιστές της, ακολουθώντας το Netflix, τον πρωτοπόρο του κλάδου, που έχει ξεπεράσει τους 213 εκατομμύρια συνδρομητές.

«Είμαστε βέβαιοι ότι βρισκόμαστε στο σωστό δρόμο για να επιτύχουμε τους στόχους που ανακοινώθηκαν πέρυσι μεταξύ 230 και 260 εκατομμυρίων συνδρομητών Disney + που πληρώνουν σε όλο τον κόσμο μέχρι το τέλος του οικονομικού έτους 2024», είπε ο Μπομπ Τσάπεκ, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης προς τους αναλυτές.

naftemporiki.gr