Skip to main content

Airbus: Οι δασμοί των ΗΠΑ είναι αντιπαραγωγικοί – Η Ευρώπη πρέπει να απαντήσει

Η απόφαση των ΗΠΑ να επεκτείνει τους δασμούς κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε εξαρτήματα αεροσκαφών που κατασκευάζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, «θα βλάψει εργαζόμενους και καταναλωτές και η Ευρώπη πρέπει να ανταποκριθεί κατάλληλα», δήλωσε η Airbus την Πέμπτη.

«Η επέκταση των δασμών από τις ΗΠΑ ώστε να συμπεριλάβει εξαρτήματα για αεροσκάφη που κατασκευάζονται εκεί – από Αμερικανούς εργαζομένους – είναι αντιπαραγωγική με κάθε τρόπο», δήλωσε εκπρόσωπος σε ηλεκτρονική δήλωση.

«Η Airbus πιστεύει ότι η Ευρώπη θα απαντήσει κατάλληλα για να υπερασπιστεί τα συμφέροντά της και τα συμφέροντα όλων των ευρωπαϊκών εταιρειών και τομέων, συμπεριλαμβανομένης της Airbus, στην οποία στοχεύουν αυτοί οι αδικαιολόγητοι και αντιπαραγωγικοί δασμοί», συνέχισε η δήλωση.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ έκανε σαφές χθες Τετάρτη ότι θα επιβάλλει επιπρόσθετους τελωνειακούς δασμούς σε γαλλικά και γερμανικά προϊόντα, σε αντίποινα για εκείνους που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση, τους οποίους χαρακτήρισε υπερβολικούς και άδικους λόγω του τρόπου που υπολογίστηκαν.

Τμήματα αεροσκαφών, μη αφρώδη κρασιά και γαλλικά και γερμανικά κονιάκ θα προστεθούν, εν είδει αντιποίνων, στον κατάλογο των προϊόντων στα οποία επιβάλλονται επιπλέον δασμοί από το 2019, ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους οι υπηρεσίες του αμερικανού αντιπροσώπου για το εμπόριο (USTR), του Ρόμπερτ Λάιτχαϊζερ.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters