Skip to main content

H Disneyland αυξάνει τις τιμές των εισιτηρίων

Η επίσκεψη στο πιο ευτυχισμένο μέρος στη Γη έγινε λίγο πιο ακριβή. Το Disneyland Resort αύξησε το κόστος των περισσότερων εισιτηρίων για τα θεματικά πάρκα Disneyland και Disney California Adventure. Οι τιμές εισόδου ποικίλλουν ανάλογα με τη διάρκεια της διαμονής — και τα εισιτήρια μιας ημέρας ποικίλλουν επίσης σε τιμή ανάλογα με την εποχή του χρόνου που επισκέπτεται ένα άτομο, με τις πιο δημοφιλείς ημέρες να έχουν υψηλότερες τιμές. Οι τιμές των εισιτηρίων αυξήθηκαν ουσιαστικά σε όλα τα επίπεδα.

Η τιμή εκκίνησης για ένα εισιτήριο μιας ημέρας για ένα πάρκο παρέμεινε αμετάβλητη στα 104 δολάρια. Αυτά τα εισιτήρια είναι διαθέσιμα μόνο για τις λιγότερο δημοφιλείς ημέρες, οι οποίες γενικά περιλαμβάνουν τις καθημερινές κατά τις οποίες το σχολείο είναι σε λειτουργία.

Αλλά οι τιμές για όλα τα άλλα αυξήθηκαν. Η Disneyland δημιούργησε μια νέα πιο ακριβή βαθμίδα για μονοήμερα εισιτήρια — παλαιότερα υπήρχαν πέντε επίπεδα τιμών και τώρα υπάρχουν έξι. Τα νέα, ακριβότερα εισιτήρια μιας ημέρας κοστίζουν 164 δολάρια για την είσοδο στο πάρκο. Αυτό είναι περίπου 6,5% πιο ακριβό από ό,τι τα εισιτήρια της κορυφαίας κατηγορίας ήταν προηγουμένως.

Ένα μονοήμερο εισιτήριο για την Disneyland κοστίζει έως και 164 δολάρια, μετά την τελευταία αύξηση των τιμών.

Η Disneyland είπε ότι το θέρετρο «προσφέρει στους επισκέπτες περισσότερες επιλογές εισιτηρίων για να ανταποκριθούν σε διάφορους προϋπολογισμούς, καθώς πλησιάζει πιο κοντά στη δυναμική τιμολόγηση που έχει σχεδιαστεί για να εξαπλώνει τις επισκέψεις σε όλες τις εβδομάδες, τους μήνες και το έτος».

Μερικά από τα εισιτήρια που μπορούν να αγοράσουν οι επισκέπτες του θεματικού πάρκου είδαν ακόμη πιο σημαντικές αυξήσεις τιμών. Ένα διήμερο εισιτήριο που επιτρέπει στους επισκέπτες να εισέλθουν σε ένα θεματικό πάρκο την ημέρα αυξήθηκε περισσότερο από 8,5%. Συνολικά,  οι τιμές αυξήθηκαν μεταξύ 5 και 25 δολάρια για τα διάφορα εισιτήρια που προσφέρονται.

Μεγάλη ζήτηση για κρατήσεις

Οι αυξήσεις των τιμών έρχονται επίσης καθώς η Disneyland βλέπει μεγάλη ζήτηση για κρατήσεις. Στον απόηχο της πανδημίας, η Disney άρχισε να απαιτεί από τους επισκέπτες της Disneyland να κάνουν εκ των προτέρων κρατήσεις για το πάρκο, ακόμη και για ετήσιους κατόχους εισιτηρίων. Αυτή η διαδικασία είχε σκοπό να επιτρέψει στην εταιρεία να ελέγχει καλύτερα τα πλήθη.

Η Disney ανέφερε ότι οι κρατήσεις παρέμειναν «στιβαρές» ακόμη και καθώς η εταιρεία αύξησε τη χωρητικότητα των πάρκων από τότε που άνοιξαν ξανά τον Απρίλιο. «Οι κρατήσεις, που αρχικά εισήχθησαν ως αποτέλεσμα κανονισμών από υπαλλήλους υγείας και ασφάλειας, έχουν αποδειχθεί κρίσιμο εργαλείο καθώς διαχειριζόμαστε τις επισκέψεις επισκεπτών όλον τον χρόνο και βοηθούν σημαντικά στην παροχή μιας εξαιρετικής εμπειρίας επισκεπτών», δήλωσε η εταιρεία.

Ανακοινώνοντας τις αυξήσεις των τιμών για τα εισιτήρια θεματικών πάρκων, η Disney μετέδωσε επίσης ότι έχει εξαντληθεί η βαθμίδα «Dream Key» του νέου ετήσιου προγράμματος «Magic Key» του Disneyland Resort. Αυτό ήταν το πιο ακριβό από τα τέσσερα επίπεδα εισιτηρίων που προσφέρθηκαν, με κόστος 1.399 δολάρια, και συνοδευόταν από τα περισσότερα προνόμια, όπως στάθμευση και μεγαλύτερες εκπτώσεις σε εμπορεύματα και φαγητό.

naftemporiki.gr