Skip to main content

Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες: Ολοκληρώθηκε η απορρόφηση της SeaFarm Ionian

Την απορρόφηση της θυγατρικής της, SeaFarm Ionian, ανακοίνωσε η Νηρεύς Ιχθυοκαλλιέργειες, η οποία διευκρίνισε ότι η ενσωμάτωση πραγματοποιήθηκε με τη μέθοδο της ολικής ενοποίησης, δεδομένης της άσκησης διοίκησης από τη Νηρεύς.

Η συγχώνευση έχει λάβει και την έγκριση του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού. Ως απόρροια της απορρόφησης της SeaFarm Ionion, στο μετοχικό κεφάλαιο της Νηρεύς επέρχονται οι παρακάτω αλλαγές:

  • θα αυξηθεί κατά το ποσό του εισφερόμενου μετοχικού κεφαλαίου της Απορροφώμενης εταιρείας SEA FARM IONIAN A.E. ύψους 12.952.331,20 euro αφού πρώτα μειώθηκε με την διαγραφή των μετοχών που κατέχει η απορροφώσα ΝΗΡΕΥΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Α.Ε κατά 3.477.588 euro, ήτοι αυξήθηκε κατά 9.474.743,20 euro .
  • θα αυξηθεί κατά το ποσό των 0,20 ευρώ με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών της απορροφώσας για λόγους στρογγυλοποίησης από τον λογαριασμό «Διαφορές από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο, με την έκδοση 31.582.478 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών.

Κατόπιν των ανωτέρω, το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα ανέρχεται στο συνολικό ποσό των ογδόντα επτά εκατομμυρίων εκατόν ογδόντα τριών χιλιάδων οκτακοσίων ογδόντα εννέα euro και είκοσι λεπτών (87.183,889,20) διαιρούμενο σε διακόσια ενενήντα εκατομμύρια εξακόσιες δώδεκα χιλιάδες εννιακόσιες εξήντα τέσσερις (290.612.964) κοινές ονομαστικές μετά ψήφου μετοχές, ονομαστικής αξίας 0,30 euro εκάστη.