Skip to main content

Σημαντικά κέρδη 1% στη Wall

Σημαντικά κέρδη της τάξης του 1% σημείωσαν οι αμερικανικοί δείκτες στη Wall Street, εν μέσω της περαιτέρω ανάκαμψης της τιμής του πετρελαίου αλλά και της αυριανής απόφασης της Federal Reserve για τη διαφαινόμενη αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων.

Συγκεκριμένα, o δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,90% στις 17.524,84 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 0,87% στις 4.995,36 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 1,06% στις 2.043,41 μονάδες.

Τα συμβόλαια πετρελαίου απομακρύνθηκαν περαιτέρω από τα χαμηλά επτά ετών, καθώς σήμερα έκλεισαν στα 37.35 δολάρια ανά βαρέλι. Χαιρετίζοντας τα θετικά νέα, ο κλάδος της ενέργειας ενισχύθηκε κατά 2%.

Την ίδια ώρα, ξεκίνησε σήμερα η διήμερη συνεδρίαση της νομισματικής επιτοπής της Federal Reserve, με την αμερικανική κεντρική τράπεζα  να αναμένεται να αυξήσει το βασικό επιτόκιο κατά 25 μονάδες βάσης, προβαίνοντας στην πρώτη αύξηση μετά το 2006.

Στο ταμπλό, η Goldman Sachs ενισχύθηκε κατά 3,18% παρέχοντας σημαντική στήριξη στον Dow Jones, ο οποίος υπέστη πιέσεις (6%) από τη μετοχή της 3Μ. Πτώση 1% εμφάνισε και η μετοχή της Apple.

Στα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης κατασκευαστικής εμπιστοσύνης ενισχύθηκε τον Δεκέμβριο στις -4,6 μονάδες έναντι -10,7 μονάδων τον Νοέμβριο.

Ο δείκτης κατανάλωσης παρέμεινε τον Νοέμβριο αμετάβλητος, ενώ εξαιρουμένου του κλάδου των τροφίμων και της ενέργειας, κατεγράφη αύξηση της τάξης του 0,2%. Σε ετήσια βάση σημειώθηκε άνοδο 2%.