Skip to main content

Mε το βλέμμα στις αμερικανικές εξελίξεις οι αγορές

Υποτονικό ήταν σήμερα το κλίμα στις αγορές της Ασίας, όπου το Χρηματιστήριο του Τόκιο έμεινε κλειστό, ενώ και άλλες πλατφόρμες έκλεισαν νωρίτερα λόγω των εορτών. Το σκηνικό προβλέπεται να είναι παρόμοιο στην Ευρώπη, καθώς οι  επενδυτές παρακολουθούν με έντονο προβληματισμό τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, αλλά και βρίσκονται ήδη σε διάθεση… διακοπών. 

Ο δείκτης CSI300 με τα κινεζικά blue chips αν και ενδοσυνεδριακά παρουσίασε πτώση 0,4%, τελικά έκλεισε με άνοδο 0,2%. Οι δείκτες σε Σεούλ, Χρηματιστήριο Βομβάης και Χονγκ Κονγκ έμειναν στο κόκκινο. Έτσι ο δείκτης MSCI Asia Pacific (εκτός Ιαπωνίας) σημείωσε πτώση 0,5% και τερμάτισε στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά εβδομάδων. 

Στην Ευρώπη το κουδούνι της έναρξης μόλις χτύπησε με τους δείκτες να βρίσκονται σε ελαφρά άνοδο. Από την εξέλιξη των συνεδριάσεων θα φανεί εάν οιπαρεμβάσεις του Στίβεν Μνούτσιν  μέσα στο Σαββατοκύριακο κατάφεραν να κάμψουν τις ανησυχίες.

Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών διαβεβαίωσε πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να απολυθεί ο Τζερόμ Πάουελ από την Federal Reserve, παρά την κόντρα του Αμερικανού προέδρου με την κεντρική τράπεζα. Παράλληλα υπογράμμισε ότι οι τράπεζες έχουν άφθονη ρευστότητα για τις αγορές, τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές. 

naftemporiki.gr